DOLAR
38,4 0%
EURO
43,69 0%
ALTIN
4.094,52 -0,11%
BITCOIN
3.611.036,9 0,91%

Mısır'da Turistik Denizaltının Batması: 6 Rus Turist Hayatını Kaybetti

Mısır'ın Hurgada kentinde, turistik bir denizaltının batması sonucu 6 Rus turist hayatını kaybetti, 39 kişi kurtarıldı.

Yayın Tarihi: 27.03.2025 19:06
Güncelleme Tarihi: 27.03.2025 19:06

Mısır'da Turistik Denizaltının Batması: 6 Rus Turist Hayatını Kaybetti

Mısır'daki Denizaltı Kazası

Mısır'ın doğusunda yer alan Hurgada kenti açıklarında meydana gelen denizaltı kazasında 6 Rus turist hayatını kaybetti. Olay, Kızıldeniz vilayeti kıyısında yaşandı ve farklı milletlerden toplamda 39 kişi kurtarıldı.

Olayın Detayları

Kızıldeniz Valisi Amr Hanefi, olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kazada kayıp olmadığı ve kurtarılan turistlerin sağlık durumlarının takip edildiğini belirtti. Valilik, tüm büyükelçilikler ve konsolosluklarla koordinasyonun sürdüğünü vurguladı.

Yolcuların Durumu

Denizaltında toplamda 45 yolcu bulunuyordu. Bu yolcular arasında Rusya, Hindistan, Norveç ve İsveç vatandaşı kişilerin yer aldığı bildirildi. Ayrıca, denizaltının mürettebatı 5 Mısırlıdan oluşmaktaydı.

Olayın ardından, gerekli belgelerin çıkarılması ve sağlık hizmetlerinin sağlanması için çalışmaların devam ettiği ifade edilmiştir.