DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.859.353,6 -0,14%

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi: Gazze'nin İmarı Filistinliler Yerinden Edilmeden Olmalı

Cumhurbaşkanı Sisi, Gazze'nin yeniden imarının Filistinlileri yerinden etmeden yapılması gerektiğini vurgulayarak uluslararası desteğe çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 19.02.2025 16:02
Güncelleme Tarihi: 19.02.2025 16:02

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi: Gazze'nin İmarı Filistinliler Yerinden Edilmeden Olmalı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Gazze Şeridi'nin yeniden imarının Filistinliler yerinden edilmeden yapılması gerektiğini belirtti. Sisi, bu konuda uluslararası toplumu destek olmaya davet etti.

İspanya'da resmi ziyarette bulunan Sisi, Madrid'de İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Sisi, Filistinlilerin topraklarından çıkarılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Filistinlileri yerinden etmeden, tekrar ediyorum, Filistinlileri topraklarından çıkarmadan, Gazze Şeridi'ni yeniden inşa etmek için uluslararası toplumun bir plan benimsemesinin önemini vurguladık," ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Sisi, Tel Aviv'in Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) üzerindeki kısıtlamalarına da dikkat çekerek, Ajansın Filistinliler için vazgeçilmez olduğunu ifade etti.

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze'nin yeniden imarına dair paylaşmış olduğu planda, Filistinlilerin zorla yerinden edilerek Mısır ve Ürdün gibi bölge ülkelerine gönderilmesi yer alırken, zorla yerinden edilen Filistinlilere geri dönüş hakkı tanınmayacağı belirtilmişti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı