Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Ankara'ya Resmi Ziyarette Bulundu
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, resmi ziyareti için Ankara’ya geldi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sisi'yi Esenboğa Havalimanı'nda karşıladı.
Tören ve Karşılama
Sisi ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Karşılama töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer yetkililer eşlik etti.
Görüşmeler ve İşbirliği
Karşılamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sisi, Esenboğa Havalimanı Şeref Salonu’nda bir süre görüşme gerçekleştirdi. İki lider daha sonra aynı makam aracıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçti.
Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği
Erdoğan ve Sisi, ikili bir görüşmenin ardından Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı’na katılacak. Söz konusu toplantıda iki lider, önemli anlaşmalar imzalayacak ve ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.
Resmi Akşam Yemeği
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi onuruna resmi bir akşam yemeği verecek.