Evinizde pastane usulü lezzeti yakalamaya hazır olun. Limonlu ve üzümlü kurabiye tarifi, artık çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Herkesin favorisi haline gelmiş bu kolay tarif ile çayın yanına ne yapmalıyım sorunuzu geride bırakacaksınız.
Dilerseniz çocuklarınız okuldan eve geldiğinde dilerseniz de gelen komşularınıza çayın yanında yapacağınız bu mükemmel kurabiye tarifi ile komşularınızı sürekli ağırlamaya hazır olun! Yiyenin bir daha vazgeçemeyeceği limon ve üzümlü kurabiye tarifinin detayları....
LİMONLU ÜZÜMLÜ PASTANE KURABİYESİ TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 adet yumurta
- 180 gr tereyağı
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 1 çay bardağı ölçüsünde toz şeker
- 1 tane limon kabuğunun rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 300 gr un
- 1 çay bardağı ölçüsünde üzüm
- Üzeri için ise 1 adet yumurtanın beyazı, 10 ml ayçiçek yağı
LİMONLU ÜZÜMLÜ PASTANE KURABİYESİ NASIL YAPILIR?
- Hamur karıştırma kabanızın içerisinde bütün bir yumurtayı, tereyağını, bir yumurtanın beyazını ve toz şekeri alarak çırpıcı yardımıyla homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
- Üzerine rendelenmiş olduğunuz limon kabuğunuzu, kabartma tozunuzu ve vanilyanızı da ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Karışımınıza azar azar un ilavesi yaparak yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde etmeye özen gösterin.
- Bu hamura üzümleri ilave ederek karıştırma işleminizi bitiririn.
- Hamurunuzdan parçalar alarak yuvarlayın ve üzerinize elinizle hafifçe bastırarak şekil verin.
- Şekil vermiş olduğunuz kurabiyelerinizi pişirmek üzere pişirme kağıdı serilmiş olan tepsinize birbirlerine yapışmayacak şekilde güzelce dizin.
- Üzerlerine ise sıvı yağ ile yumurta sarısını karıştırdığınız karışımı sürerek çatalla ezin.
- Önceden 180°’de ısıtmış olduğunuz fırında, ortalama 25 30 dakika kadar pişirin. Herkese afiyet olsun...