Çatkapı misafiri gelenlere müjdeli haber bu tarif ile verildi! Yalnızca 5 dakikada hazırlayabileceğiniz, kesinlikle hiçbir pişme işlemi görmeyecek muzlu kakaolu yulaf topları sizlerle... Hem lezzetli hem de besleyici bu tatlı tarifi sayesinde misafirleriniz bayram edecek. Üstelik bu tarifin malzemeleri için markete gitmenize de kalmayacak.
MUZLU KAKAOLU YULAF TOPLARI TARİFİ MALZEMELERİ
- 2 tane olgun muz
- 1 su bardağı örtüsüne yulaf ezmesi
- 2 yemek kaşığı içerisinde kakao
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde bal
- Yarım çay bardağı ölçüsünde süt
- Hindistan cevizi
MUZLU KAKAOLU YULAF TOPLARI TARİFİ YAPILIŞI
- Olgun muzlarınızı bir kabın içerisine alarak iyice ezip püre haline getirin.
- Üzerine yulaf ezmesi ve kakaonuzu ekleyin.
- Ardından balınızı da ekleyerek karışımınızı homojen bir hal alana kadar karıştırın.
- En son sütünüzü de ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Eklediğiniz süt bu noktada bağlayıcı olacaktır. Böylelikle hazırlanmış olduğunuz yulaf toplarınızda dağılma olmayacaktır.
- Hazır olan hamurunuzu elinizle yuvarlak hale getirerek, hindistan cevizi rendesine bulabilirsiniz. Dilerseniz bu noktada fındık veya ceviz kırıntılarına da kullanabilirsiniz.
- Hazırlamış olduğunuz kakaolu yulaf toplarınızı en az 30 dakika boyunca buzdolabında dillendirmeniz önemlidir. Herkese afiyet olsun...