Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Mint Mobile açıkladı! Hacker’lar bir güvenlik ihlali sırasında kullanıcı bilgilerine erişti!

Bilgisayar korsanları, şimdi de Mint Mobile’ın güvenlik duvarını aşarak kullanıcı bilgilerine erişti. Mint Mobile, kullanıcıların isimler, telefon numaraları ve e-posta adresleri gibi bilgilerinin ele geçirildiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 25.12.2023 16:03
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 16:03

Mint Mobile açıkladı! Hacker’lar bir güvenlik ihlali sırasında kullanıcı bilgilerine erişti!

BleepingComputer'a göre, Ryan Reynolds tarafından desteklenen ön ödemeli mobil operatör Mint Mobile, bu hafta sonu müşterilerine e-posta yoluyla bilgilerinin bir güvenlik ihlalinde çalınmış olabileceğini bildirdi. Bu bilgiler arasında isimler, telefon numaraları, e-posta adresleri, plan açıklamaları ve SIM takas saldırıları için kullanılabilecek SIM ve IMEI numaraları yer alıyor.

Mint Mobile

KREDİ KARTI VE ŞİFRELER ELE GEÇİRİLMEDİ

Bir Reddit kullanıcısının e-postanın ekran görüntüsünü yayınlaması ve bunun bir aldatmaca olup olmadığını sorgulamasının ardından, Mint hesabı e-postanın geçerliliğini doğrulamak için yanıt verdi ve ihlalle ilgili soruları ele almak için bir müşteri destek numarası oluşturulduğunu söyledi.

BleepingComputer'ın haberine göre bilgisayar korsanları, Mint'in saklanmadığını söylediği müşterilerin kredi kartı bilgilerine erişmedi ya da şifreler ele geçirilmedi. Şirket, ayrıca o zamandan beri ihlali çözdüğünü ve müşterilerin herhangi bir işlem yapmasına gerek olmadığını söyledi.