Minik Nilay kitaplarını muhtarlık kütüphanesine bağışladı

Aydın Efeler'de 12 yaşındaki Nilay, Fatih Mahallesi Muhtarlığı kütüphanesine okuduğu kitapları bağışladı; muhtar Yıldız Karadaş Taşçıoğlu teşekkür etti.

Yayın Tarihi: 11.07.2026 09:47
Güncelleme Tarihi: 11.07.2026 09:47

Minik Nilay kitaplarını muhtarlık kütüphanesine bağışladı

Minik Nilay kitaplarını muhtarlık kütüphanesine bağışladı

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Fatih Mahallesi Muhtarlığı Kütüphanesi, kitap bağışlarıyla büyümeye devam ediyor. Mahalle sakinlerinden 12 yaşındaki Nilay, okuduğu kitapları kütüphaneye bağışlayarak örnek oldu. Muhtarlık kütüphanesi çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor.

Kütüphanenin hizmeti ve koleksiyonu

Kütüphane 2009 yılından bu yana mahalledeki öğrencilerin ve vatandaşların hizmetinde. Koleksiyon, çocuk kitaplarından romanlara, yardımcı ders kitaplarından farklı türlere kadar geniş bir yelpaze sunuyor. Bu kaynaklar her hafta onlarca öğrenci tarafından aktif olarak kullanılıyor.

Muhtarın açıklaması

Mahalle Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu, okuduğu kitapları muhtarlık kütüphanesine bağışlayan öğrenci Nilay’ı ağırlayarak duyarlılığı dolayısıyla teşekkür etti. Muhtarın sosyal medya paylaşımındaki açıklaması şöyle:

"Muhtarlık kütüphanemize okuduğu kitapları bağışlayan Nilay’a teşekkür ediyor, eğitim hayatında başarılar diliyorum. Muhtarlık kütüphanemiz 2009 yılından bu yana öğrencilerimizin ve mahalle sakinliğimizin hizmetinde tüm öğrencilerimiz muhtarlık kütüphanesinden kitap alabilirler kitap da bağışlayabilirler. Düzenli okuma alışkanlığı edinen öğrencilerimize kırtasiye malzemeleri ile ödüllendiriyoruz ve okumalarına teşvik ediyoruz. Bu konuda çalışmamızı destekleyen kitap bağışlayan kitap alan öğrencilerimize velilerimize çok teşekkür ediyorum"

Mahalle sakinleri ve öğrencilerin yaptığı bağışlarla güçlenen kütüphanenin, çocukların kitapla buluşmasına katkı sağlamaya devam ettiği belirtildi.

AYDIN'IN EFELER İLÇESİNDEKİ FATİH MAHALLESİ MUHTARLIĞI KÜTÜPHANESİ, KİTAP BAĞIŞLARIYLA BÜYÜMEYE...

AYDIN'IN EFELER İLÇESİNDEKİ FATİH MAHALLESİ MUHTARLIĞI KÜTÜPHANESİ, KİTAP BAĞIŞLARIYLA BÜYÜMEYE DEVAM EDERKEN, MAHALLE SAKİNLERİNDEN OLAN 12 YAŞINDAKİ NİLAY DA OKUDUĞU KİTAPLARI KÜTÜPHANEYE BAĞIŞLAYARAK ÖRNEK OLDU.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.