Osmangazi'de Minibüs Kazası ve Yargı Süreci
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, kaykayıyla oyun parkına giden 10 yaşındaki bir çocuğa çarparak ölümüne neden olan sanığın yargılanmasına başlandı. Olayın yaşandığı günlük hayatı etkileyen bu trajik kaza, 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüşülmeye başladı.
Sanığın Savunması ve Olayın Ayrıntıları
Duruşmaya tutuklu sanık Özcan S. ve vefat eden çocuğun annesi, Satı Çakır ile avukatları katıldı. Savunmasını yapan sanık, minibüs tarzı bir servis aracı kullandığını belirterek, o gün okul güzergahı üzerinde çalışmak amacıyla olay yerine gittiğini anlattı. Yanında rehberlik yapan bir kişinin de bulunduğunu dile getiren sanık, aracını sürerken kazanın meydana geldiğini ifade etti.
Sanık, "Sokağa eczanenin olduğu taraftan girdim. Yol bittiği için durdum ve sağa sola baktım. O esnada aracımın tekeri bir taş ya da tümsekten geçti. Aynaya baktığımda yerde bir çocuğun yattığını gördüm. Panik halinde oradan ayrıldım" şeklinde konuştu.
Tanıkların İfadeleri ve Olayın Seyri
Müşteki Satı Çakır, oğlu Yusuf'un kazadan kısa süre önce arkadaşlarıyla sokakta oynadığını belirtti. Çakır, sanığın savunmasını geçersiz bulduğunu belirterek, "Olayın yaşandığı sokak, 232'inci Sokak'tır. Sanık, kazadan sonra durup bakmamıştır" dedi. Ek olarak, kazanın yaşandığı yerde fren izi olmadığını da vurguladı.
Bilirkişi İncelemesi ve Duruşmanın Devamı
Olayla ilgili olarak yapılan tanık dinlemeleri sonrası mahkeme, bilirkişi tarafından olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi ve sanığın tahliyesine hükmederek duruşmayı erteledi.
Olayın Geçmişi
Olay, Bursa'nın Yunuseli Mahallesi'nde 8 Eylül günü akşam saatlerinde meydana geldi. Özcan S. yönetimindeki 16 S 4079 plakalı servis minibüsü, kaykay süren 10 yaşındaki Yusuf Çakır'a çarptıktan sonra olay yerinden kaçmış, genç çocuk hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamamıştı. Olayın ardından gerçekleştiren soruşturma sonrasında sanık, tutuklanmıştı.