15 yaşındaki milli yüzücü Arel Gültekin, Sırbistan ve Kuzey Makedonya'da düzenlenecek uluslararası organizasyonlarda madalya kazanmayı hedefliyor. Slovenya'da 4 altın ve 1 gümüş madalya kazandığı Multinations Yıldızlar Yüzme Şampiyonası'nın ardından, Arel'in hedefleri arasında Comen Cup ve Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali yer alıyor.
Mersin Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) ve Galatasaray Spor Kulübü sporcusu Arel, Ljubljana'daki yarışmasında 100 metre kelebek, 200 metre kelebek, 4x100 metre karışık ve 4x200 metre serbest yarışlarında birincilik elde etti. Ayrıca, gümüş madalya kazanarak 15 yaş Türkiye rekoruna imza attı.
20-22 Haziran'da Sırbistan'da ve 21-27 Temmuz'da Kuzey Makedonya'da gerçekleşecek yarışmalar için antrenmanlarına devam eden Arel, iddialı bir şekilde, "Hedefim Comen Cup'ta birinci olmak, Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali'nde de altın madalya almak. Uzun süreli hedefim ise Los Angeles 2028 Olimpiyat Oyunları'na katılmak." dedi.
Arel Gültekin, 5 yaşında yüzmeye başladığını ve bugüne kadar 37 rekor kırarak 100'den fazla madalya kazandığını belirtti. Mental ve fiziksel dayanıklılığına güvenen genç sporcu, "Yüzmeye aşığım ve koltuğumu asla bırakmayacağım." ifadelerini kullandı.
Mersin TOHM Başantrenörü Volkan Burak Tuncil, Arel'in potansiyelinin çok yüksek olduğunu ve disiplinli bir çalışma sergilediğini vurguladı. Tuncil, Arel'in gelecekte daha da başarılı olacağına inandığını sözlerine ekledi.
Slovenya'da düzenlenen yüzme şampiyonasından 4 altın ve 1 gümüş madalyayla dönen 15 yaşındaki milli sporcu Arel Gültekin, Sırbistan ile Kuzey Makedonya'da gerçekleştirilecek uluslararası organizasyonlarda başarısını sürdürmeyi hedefliyor.
Slovenya'da düzenlenen yüzme şampiyonasından 4 altın ve 1 gümüş madalyayla dönen 15 yaşındaki milli sporcu Arel Gültekin, Sırbistan ile Kuzey Makedonya'da gerçekleştirilecek uluslararası organizasyonlarda başarısını sürdürmeyi hedefliyor.