
Milli Muharip Uçak KAAN'ın İhracı Resmi Olarak Başladı
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı Haluk Görgün, milli muharip uçak KAAN'ın Endonezya'ya ihracatına yönelik ilk resmi adımın atıldığını duyurdu. Görgün, TUSAŞ ana yükleniciliğinde ve Endonezya'nın seçkin savunma sanayisi firmalarıyla yürütülecek projenin, ortak üretim, teknoloji paylaşımı ve stratejik işbirliğinin önemli bir örneği olacağına dikkat çekti.
Türkiye ile Endonezya arasında imzalanan anlaşma kapsamında, Endonezya'ya toplamda 48 adet milli muharip uçak KAAN ihraç edilmesi planlanıyor. Görgün, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, 'Bir asrı aşan havacılık yolculuğumuzda, kendi 5. nesil savaş uçağımızı dost ülkelerle paylaşmanın gururunu yaşıyoruz' ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde Türk mühendisliğinin artık küresel güvenlik mimarisinde önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.
Endonezya Cumhurbaşkanı ile İlk Adım
KAAN'ın Endonezya’ya ihracatıyla ilgili ilk resmi adımın Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto'nun huzurunda atıldığını belirten Görgün, 'Bir zamanlar göğe bakıp ‘bir gün bizim de uçağımız olacak’ diyen ecdadın duası, mühendislerimizin aklıyla, milletimizin kararlılığıyla birleşti' dedi. KAAN'ın, Vecihi Hürkuş ve Nuri Demirağ gibi öncülerin mirası olan yerli havacılık serüveninde çok önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Görgün, tüm sektör olarak daha iyisi için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.