Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Milli Muharip Uçağı KAAN bugün ikinci test uçuşunu tamamladı!

Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan Milli Muharip Uçak KAAN, ikinci uçuşunu da başarıyla tamamladı!

Yayın Tarihi: 06.05.2024 17:39
Güncelleme Tarihi: 06.05.2024 17:39

Milli Muharip Uçağı KAAN bugün ikinci test uçuşunu tamamladı!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın muharip uçak ihtiyacının karşılanması adına başlattığı Türk Havacılık Uzay Sanayi (TUSAŞ) ile dünya genelinde ses getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen projelerden biri olan Muharip Uçak KAAN Projesi, ikinci kez uçuş denemesini başarıyla tamamladı. 

Gerçekleştirilen ikinci test uçuşu sonrası pilotlar ve proje ekibi bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ise açıklamasında çeşitli değerlendirmeler yaptı. Heyecanlı ve gururlu olduklarını söyleyen Görgün, Türk havacılık ve savunma tarihinin en önemli anlarından birine daha şahitlik ettiklerini belirtti. İnsanlı savaş uçağının ikinci kez uçuşunu başarıyla tamamladığını söyleyen Görgün, alınan tüm verilerin ekip tarafından değerlendirileceğini kaydetti. Sonraki uçuşlar için henüz hazırlıkların devam ettiğini belirten Görgün, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti. 

Emeği geçen tüm çalışan mühendis, pilot ve test pilotlarına teşekkür eden Görgün, herkesin uçuşun gerçekleşmesi için bir taraftan dua ettiğini de kaydetti. Güzel bir atmosferin olduğunu söyleyen Görgün bir kez daha hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı. 

kaan