Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şam'da Suriye Eğitim Bakanı Muhammed Abdurrahman Terko ile görüştü
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Suriye'nin başkenti Şam'da, Suriye Eğitim Bakanı Muhammed Abdurrahman Terko ile bir araya geldi.
Karşılama ve resmi temas başlangıcı
Bakan Tekin ve beraberindeki heyet, Şam Uluslararası Havalimanı'nda, Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Büyükelçi Burhan Köroğlu, Suriye Eğitim Bakanı Terko ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından karşılandı. Karşılama, ziyaretin resmi düzeyde karşılandığını gösterdi.
Görüşmenin odak noktaları
Tekin ile Terko'nun Eğitim Bakanlığı binasındeki görüşmesinde, iki ülke arasında eğitim alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesine yönelik adımlar ele alındı. Görüşme, tarafların eğitim işbirliğini resmî çerçevede değerlendirdiği bir toplantı niteliği taşıdı.
Resmi görüşmelerin ardından Bakan Tekin ve heyetinin, Emevi Camisi ile Süleymaniye Tekkesi'ni ziyaret etmesinin beklendiği bildirildi. Bu ziyaretler, toplantının hem diplomatik hem de kültürel boyutlarını tamamlayacak nitelikte planlanmış görünüyor.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin (ortada), resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Suriye'nin başkenti Şam'da, Suriye Eğitim Bakanı Muhammed Abdurrahman Terko (solda) ile bir araya geldi. Bakan Tekin ve beraberindeki heyet, Şam Uluslararası Havalimanı'nda, Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Büyükelçi Burhan Köroğlu, Suriye Eğitim Bakanı Terko ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından karşılandı.