Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin: Karar Alma Süreçlerini Sağlıklı, Demokratik ve Özgürlükçü Bir Perspektifle Yürütüyoruz
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde incelemelerde bulundu. Ziyarette okulun dikim atölyesi, müzik atölyesi ve öğretmen odasını gezdi; öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.
Okul incelemesi ve acil müdahale
Moda tasarım öğrencilerinin dikiş makinelerinin yenilenmesi talebini dinleyen Bakan Tekin, bu talep üzerine ilgili birimlere anında talimat verdi. Ziyaret sırasında Bakan Tekin'in basın mensuplarına kahve ikramında bulunduğu da kaydedildi.
Yönetişim ve öğretmenlerle istişare
Program kapsamında konuşan Bakan Tekin, şu ifadeleri kullandı: "Bu toplantılarda hem genel anlamda eğitim öğretim süreçleriyle ilgili öğretmen arkadaşlarımızla istişare yapıyoruz, hem spesifik olarak bulunduğumuz okul, okul türü, okuldaki eğitim öğretim ortamları ile ilgili eksiklik, aksaklık varsa onları münazara ediyoruz. Hem de öğretmen arkadaşlarımızın bireysel olarak öneri, düşünce, talep ve benzeri istişareyle dolu bir toplantı ortamı yürütüyoruz. Şimdiye kadar kaç tane yaptık, hiç sayısını bile hatırlamıyorum. Sebebi şu: biz buralarda bu sohbetler neticesinde elde ettiğimiz fikirlerle, önerilerle gidip adımlarımızı atıyoruz, düzenlemeler yapıyoruz, mevzuat değişiklikleri yapıyoruz, genelgeler hazırlıyoruz, programlarımızda değişiklik yapıyoruz. Ve derdimiz şu, modern kamu yönetiminde 'yönetişim' diye ifade edilen, yani birlikte çalıştığımız insanlarla karar alma mekanizmalarında ve uygulama mekanizmalarında birlikte hareket etme süreçlerini sağlıklı, demokratik, özgürlükçü bir perspektifle yürütmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar hep böyle yaptık"
Bakan Tekin, yaz aylarında yayımlanan "50-60 maddelik genelgelerin tamamı" ile ilgili olarak da, bu düzenlemelerin en az bir öğretmenler odasında dile getirildiğini belirtti. "Bir Öğretmenler Odası'nda ifadesini özellikle kullandım çünkü şunu da yapmıyoruz, öyle herkes bir şey söyledi, herkesin söylediğini yapalım da değil" ifadelerini kullandı.
Tekin, önerilerin artıları ve eksileri tartışıldıktan sonra uzlaşı sağlanması halinde bunların mevzuata dönüştürüldüğünü vurguladı ve İstanbul programı vesilesiyle burada da eğitim sistemi açısından doğru kararların münazara edilmesini temenni etti.
MİLLİ EĞİTİM BAKANI PROF. DR. YUSUF TEKİN, KADIKÖY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ'NDE İNCELEMELERDE BULUNDU