Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,37 -0,22%
EURO
34,81 0,13%
ALTIN
2.429 0,1%

Milli Eğitim Bakanı Tekin müfredatın seyreltileceğini duyurdu!

Gaziantep’te bir iftar yemeğine katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen ve okul idarecileriyle bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 15.03.2024 10:42
Güncelleme Tarihi: 15.03.2024 10:42

Milli Eğitim Bakanı Tekin müfredatın seyreltileceğini duyurdu!

İftar yemeğinde konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat değişiklikleri üzerine çeşitli açıklamalarda bulundu. Eğitim ve öğretim dönemlerinde yapılacak yenilikler hakkında bilgi veren Bakan Tekin, konuların seyreltileceğini duyurdu. 

Derslerde kazanımların fazla olduğunu söyleyen Bakan Tekin, haftalık ders saatinin öğretmenlerin yetersiz bulduğunu belirtti. Bu nedenle de öğrencilerin kazanımlarının istenilen düzeyde olmadığını aktardı. Son günlerde müfredatla ilgili tartışmaların olduğunu anımsatan Bakan Tekin, şunu ifade etti: 

"Çocuk başarısız oluyor. Çünkü yaşının pedagojik gerekliliğinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz.” 

Derslerde kazanım fazla olduğu için öğretmenlerin ders saatlerini yetersiz bulduğunu söyleyen Bakan Tekin, çocukların bu nedenle başarısız olduğunu ifade etti. Çocukların müfredatlardaki kazanımlarının fazla olduğunu ve bunun da pedagojik olarak gerekenin üzerinde bir yükleme olduğunu belirtti. 

Bu nedenle müfredatta bazı düzenleme ve seyreltmelerin yapılacağını kaydeden Bakan Tekin, bu düzenlemelerin hem öğretmen hem de öğrenciler için daha iyi olacağını ifade ederek sözlerini bitirdi.