Bist 100
10.267,09 0%
DOLAR
32,27 0,09%
EURO
34,84 -0,03%
ALTIN
2.399,57 0,76%

Milli Eğitim Bakanı kademeli uygulanacak yeni müfredatı askıya çıkardı!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) mevcut müfredatı değiştirmek üzere askıya aldığı yeni müfredat yorum, öneri ve değerlendirmelere açıldı!

Yayın Tarihi: 26.04.2024 15:12
Güncelleme Tarihi: 26.04.2024 15:12

Milli Eğitim Bakanı kademeli uygulanacak yeni müfredatı askıya çıkardı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Model yeni müfredat taslağını kamuoyunun görüşüne sundu. MEB’in resmi internet sitesi üzerinden bir haftalık süre boyunca askıda kalacak olan taslakla ilgili olarak dileyenler görüşlerini sunabilecek. Eğer çok yoğun öneri ve değerlendirme gelirse de askıda kalma süresi uzatılacak. Eylül ayında ise yeni dönemde ilkokul 1, ortaokul 5 ve lise 9’uncu sınıf öğrencilerin müfredatları değiştirilerek yeni müfredat uygulanmaya başlanacak. 

Konuya yönelik son 10 yılın en kapsamlı çalışmalarının yapıldığını aktaran Bakan Yusuf Tekin, sosyal medyadan müfredatı paylaştı. Paylaşımında görüşlerin alınmaya başladığını da ekledi. Uzun süredir fikir alışverişi yapıldığını söyleyen Bakan Tekin, bütün birikiminin geçen yıl yaz aylarında veri olarak alındığını ve sistematik hale getirildiğini vurguladı. 

Öğretmen ve diğer eğitim paydaşlarının da katılımıyla yirmi çalıştay düzenlendiğini söyleyen Bakan Tekin, yaz aylarından bu yana 1000’den fazla öğretmen ve akademisyenin toplantılar eşliğinde müfredatı düzenlediğini aktardı. 700’den fazla öğretmenin sürekli toplantılara katıldığını vurgularken, akademisyen ve öğretmenlerin ortak çalıştığını kaydetti. 

yusuf tekin

Yeni müfredat kademeli bir şekilde uygulanacak! 

Yaklaşık 1 haftalık askı sürecinin ardından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’na gidecek. Son eleştiri ve görüşlerin ardından son şekline ulaşarak yürürlüğe girecek. Kademeli olarak hayata geçecek olan müfredat okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda uygulanmaya başlayacak.