Türkiye Briç Takımı, Dünya Şampiyonası'ndan Altın Madalya İle Dönüyor
Arjantin'de gerçekleşen 16. Dünya Briç Şampiyonası, Türkiye için tarihi bir başarı ile sonuçlandı. Milli takım, hem "dörtlü takımlar" hem de "karışık çiftler" kategorilerinde altın madalya kazanarak yurda döndü.
Çok Özel Bir Başarı
Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Esat Murat Molva, İstanbul Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin milli takımlar düzeyindeki ilk dünya şampiyonluğu kadın millilerimizden geldi. Diğer kategorilerde de bu başarıya ulaşmak en önemli hedefimiz." dedi.
Kadın Takımının Başarısı
Molva, "Kadın Briç Milli Takımımız, şampiyona öncesi uluslararası çapta favori gösteriliyordu. Önceki iki dünya şampiyonasında gümüş madalya kazanmıştık. Federasyon olarak özellikle kadınlar kategorisine titizlikle hazırlandık." ifadelerini kullandı ve ayrıca destek veren Gençlik ve Spor Bakanı ile diğer kuruluşlara teşekkür etti.
Teamwork ve Performans
Takım kaptanı Gökhan Yılmaz, "Uzun bir çalışma dönemi geçirdik. Turnuvada belli bir derece alacağımızı düşünüyorduk ve işlerimiz umduğumuz gibi gitti." açıklamasını yaptı.
Şampiyonluğun Coşkusu
Milli sporculardan Dilek Yavaş, "Dünya şampiyonu olmak için elimizden geleni yaptık ve başardık. Çok mutluyuz ve gururluyuz." diye konuştu.
Büyük Zafer
Başkent Buenos Aires'te yapılan organizasyonda, Kadın Milli Takımımız, "dörtlü takımlar" finalinde İsveç'i mağlup ederek tarih yazdı. Dilek Yavaş, İrem Özbay, Aslı Acar, Berrak Erkan, Pınar Tekir Doğan ve Olgu Şeker'den oluşan takım, 24 ülkeden gelen takımlarla mücadele etti ve şampiyonluk unvanına ulaştı.
Karışık Çiftlerde de Başarı
Ayrıca, "karışık çiftler" kategorisinde mücadele eden Hatice Özgür ve Süleyman Kolata ikilisi, 45 çiftin katıldığı organizasyonda birinci olarak altın madalya kazandı.
Arjantin'de düzenlenen 16. Dünya Briç Şampiyonası'nı "dörtlü takımlar" ve "karışık çiftler" kategorilerinde altın madalyayla tamamlayan milli takım, yurda döndü.
Arjantin'de düzenlenen 16. Dünya Briç Şampiyonası'nı "dörtlü takımlar" ve "karışık çiftler" kategorilerinde altın madalyayla tamamlayan milli takım, yurda döndü.