DOLAR
42,92 -0,18%
EURO
50,56 0,69%
ALTIN
6.234,35 -1,04%
BITCOIN
3.811.729,82 -1,07%

Milletvekili Tatar: Silopi Devlet Hastanesi acil yoğunluğu ek hizmet binasıyla yüzde 50 azalacak

AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Silopi Devlet Hastanesindeki acil yoğunluğun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ek binasının devreye girmesiyle yaklaşık yüzde 50 azalacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 26.12.2025 10:40
Güncelleme Tarihi: 26.12.2025 10:40

Milletvekili Tatar: Silopi Devlet Hastanesi acil yoğunluğu ek hizmet binasıyla yüzde 50 azalacak

Milletvekili Tatar: Silopi Devlet Hastanesi acil yoğunluğu ek hizmet binasıyla yüzde 50 azalacak

Hastanenin mevcut kapasitesi ve hizmet alanı

AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Silopi Devlet Hastanesinin sağlık altyapısı ve acil servis yoğunluğuna ilişkin bilgi verdi. Tatar, hastanenin 2009 yılında 50 yatak ile hizmete açıldığını, artan ihtiyaçlar doğrultusunda yatak kapasitesinin 93'e çıkarıldığını belirtti.

Tatar, hastanenin yaklaşık 170 bin nüfusa hizmet sunduğunu ve ilçede bulunan Habur Sınır Kapısı nedeniyle dönemsel nüfus artışından doğrudan etkilendiğini vurguladı. Bu durumun özellikle acil servislerde yoğunluğa yol açtığını ve acil servis alan kapasitesinin zaman zaman yetersiz kaldığını ifade etti.

Planlanan ek hizmet binasının etkisi

Tatar, yakın zamanda hizmete alınması planlanan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ek hizmet binası ile çocuk ve erişkin acil servislerinin ayrılacağını açıkladı. Bu düzenleme sayesinde mevcut acil servis yoğunluğunun yaklaşık yüzde 50 oranında azalmasının beklendiğini belirtti.

Acil servis personeli ve talepler

Silopi Devlet Hastanesi acil servisinde günlük olarak görev yapan personel sayısını paylaşan Tatar, bu kadroların 13 hemşire, 9 pratisyen hekim ve 2 acil tıp uzmanı olmak üzere toplam 24 sağlık personeli olduğunu aktardı. Tatar, ihtiyaçların devam etmesi halinde Sağlık Bakanlığı nezdinde gerekli taleplerin iletileceğini ifade etti.

Açıklamasının sonunda Tatar, Şırnak ve ilçelerinin sağlık başta olmak üzere tüm sorun ve ihtiyaçlarının giderilmesi için 7 gün 24 saat hassasiyetle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

AK PARTİ ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ ARSLAN TATAR, SİLOPİ DEVLET HASTANESİNİN MEVCUT DURUMU VE PLANLANAN...

AK PARTİ ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ ARSLAN TATAR, SİLOPİ DEVLET HASTANESİNİN MEVCUT DURUMU VE PLANLANAN YENİ YATIRIMLARA İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU. TATAR, KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ EK HİZMET BİNASININ DEVREYE GİRMESİYLE ACİL SERVİS YÜKÜNÜN YARI YARIYA AZALACAĞINI BELİRTTİ.

AK PARTİ ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ ARSLAN TATAR, SİLOPİ DEVLET HASTANESİNİN MEVCUT DURUMU VE PLANLANAN...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.