Bist 100
9.097,15 1%
DOLAR
31,37 0,42%
EURO
34,06 0,51%
ALTIN
2.092,7 2,45%

Milföy hamuruyla mucizeler yaratın! Peynirli simit bu sabah kahvaltınızı şenlendirecek

Bilindik tarifleri denemekten sıkıldıysanız, sizlere daha önce denemediğiniz harika bir tarif sunuyoruz. Bu tarif için evinizde yalnızca milföy, peynir ve susam olması yeterli. Lezzetine doyamayacağız, her sabah kahvaltısında tekrar tekrar yapmak isteyeceğiniz milföy simit peynirli tarifi...

Yayın Tarihi: 22.12.2023 10:53
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 10:53

Milföy hamuruyla mucizeler yaratın! Peynirli simit bu sabah kahvaltınızı şenlendirecek

Birbirinden lezzetli tariflerle dolu mutfağınıza yepyeni bir öneriyle geliyoruz; milföy simit peynirli! Kıtır kıtır milföy hamuru, nefis peynir dolgusu ile buluşarak sofralarınıza farklı bir lezzet şöleni katacak. Dakikalar içersinde hazırlayabileceğiniz bu pratik tarif sayesinde hem kahvaltılıklarınıza farklı bir dokunuş katacak hem de yeni bir tarif keşfedeceksiniz. Üstelik atıştırmalık olarak hafif bir alternatif arayanları da bu tarifin cezbedeceğine eminiz. Eğer evinizde alternatif tarifler denemekten hoşlanıyorsanız ve kahvaltılıklarınıza ya da atıştırmalıklarınızı aparetif ve hızlı yapabileceğiniz bir tarif arıyorsanız, milföy simit peynirli tam size göre. 5 dakikada hazırlayacağınız 20 dakikada ise pişireceğiniz bu tariften 4 - 6 kişilik porsiyon çıkması mümkün. İşte milföy simit peynirli tarifi...

MİLFÖY SİMİT PEYNİRLİ TARİFİ MALZEMELERİ

  • 10 tane milföy yaprağı
  • 1 küçük kase ölçüsünde peynir
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde pekmez
  • Yarım çay bardağı su 
  • Yeteri kadar susam 

MİLFÖY SİMİT PEYNİRLİ TARİFİ

MİLFÖY SİMİT PEYNİRLİ TARİFİ YAPILIŞI 

  1. Milföyleri yapışmadan önce buzluktan çıkartın, buz açılsın.
  2. Buz açıldıktan sonra geniş tarafına peynir koyarak sarın.
  3. Sardıktan sonra ise uçlarını birleştirin. 
  4. Pekmez ve suyu bir kabın içersinde güzelce karıştırın.
  5. Milföylerinizi ilk etapta pekmezli suya daha sonra ise susama bulayın. 
  6. Yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye aralıklı şekilde dizin. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

MİLFÖY SİMİT PEYNİRLİ TARİFİ

Bu tarif sabah kahvaltılarında, öğleden sonra atıştırmalıklarda tatlı sevenler içinde kurtarıcı bir noktada duruyor. Dilerseniz peynir yerine çikolata parçacıkları koyup sararak fırına verebilir, çikolatalı milföy simit yapabilirsiniz. Eminiz ki bu tarifi iki türlü de çok seveceksiniz. Herkese şimdiden afiyet olsun...