DOLAR
42,69 -0,01%
EURO
50,12 -0,1%
ALTIN
5.936,08 -0,65%
BITCOIN
3.821.691,25 -0,96%

Milföy hamuruyla baklava yapmak mümkün! Sadece 30 dakikada milföy baklavanız hazır

Türk mutfağının en sevilen baklavasını evde 30 dakikada yapmanız mümkün! Milföy hamuruyla baklava yapıldığını biliyor muydunuz? Bilmiyorsanız artık bu tarifin bağımlısı olacaksınız. Herkes tarafından sevilen baklavayı milföy hamuruyla sadece dakikalar içersinde evinizde yapabileceksiniz. İşte hem lezzetli hem de kolay milföy baklava tarifi...

Yayın Tarihi: 24.11.2023 17:18
Güncelleme Tarihi: 24.11.2023 17:18

Milföy hamuruyla baklava yapmak mümkün! Sadece 30 dakikada milföy baklavanız hazır

Tatlı severlerin vazgeçilmezi olan baklavayı evde 30 dakikada yapmanız mümkün. Oldukça zor bir yapım süreci olan baklavayı milföy hamuru ile yaptığınız zaman sadece 30 dakika içersinde baklavanız hazır olacak. Hem pratik hem de lezzetli olarak baklavaya bir alternatif olan milföy baklavanızı evde yapmaya hazır olun!

MİLFÖY BAKLAVA MALZEMELERİ

  • 4 yaprak baklavalık yufka
  • 8 tane milföy hamuru
  • 2 su bardağı ölçüsünde dökülmüş ceviz 
  • 80 gr tereyağı 

Şerbeti için ise; 

  • 1.50 su bardağı ölçüsünde su
  • 1 su bardağı şeker 
  • 3 - 4 damla limon suyu 

MİLFÖY BAKLAVA TARİFİ

MİLFÖY BAKLAVA

  1. İlk etapta şerbeti yapmak için suyu ve şekeri bir tencere içersine koyarak kaynatın. Kaynadıktan sonra ise 10 dakika sonra limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. sonra Ocaktan alarak bir kenarda soğumaya bırakın.
  2. Kare fırın tepsisine güzelce yağlayın.
  3. 2 adet milföy hamurunu tabana serin. 
  4. Eritilmiş olan tereyağını sürün ve üzerine dökülmüş cevizinizden serpin.
  5.  Bir sonraki aşama olarak baklava yufkanın üzerine serin. 
  6. Onu da güzelce tereyağladıktan sonra üzerini kapatarak kare haline getirin. 
  7. Baklavalık yufkalarınızı güzelce bir şekilde serip yağlayıp cevizinizi serpin. 
  8. Hemen ardından en üste kalacak olan 4 parça milföyünüzü serin.
  9. Onların da üzerine güzelce yağladıktan sonra kare şeklinde eşit olarak kesin. 
  10. En son olarak üzerine kalan yağınızı boşaltın.
  11. Önceden ısıtmış olduğunuzu 160 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
  12. Frından çıkardıktan sonra ısısının gitmesini bekleyin ve ardından soğuk şerbetinizi dökün. Dilerseniz üzerine antep fıstığı serperek de servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun!
Yazar
EDİTÖR

buses_