Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Microsoft yapay zekânın kullanımı konusunda şirket içi ekiplere Copilot’u sunuyor!

Microsoft’un, daha fazla geliştiricinin yapay zekâ kullanmasını sağlamaya çalışırken şirket içi ekiplere bir Copilot aracı sunduğu öğrenildi.

Yayın Tarihi: 08.02.2024 18:04
Güncelleme Tarihi: 08.02.2024 18:04

Microsoft yapay zekânın kullanımı konusunda şirket içi ekiplere Copilot’u sunuyor!

Teknoloji devi Microsoft, daha fazla geliştiricinin yapay zekâyı kullanmasını sağlamaya çalışırken Microsoft 365 Copilot ürününü çalışanlara sunuyor.

Azure'un eski patronu Jason Zander'in Stratejik Görevler ve Teknolojiler organizasyonunda geçen hafta gönderilen mesajda, Microsoft'un geliştirici topluluğu arasında yapay zekâ kullanımını artırmak için pilot testler yürüttüğü ve Microsoft 365'i ilk kez ekibine geniş çaplı olarak sunmayı planladığı belirtiliyor.

Mesaja göre, kuruluş ayrıca çalışanlarının yapay zekâ kullanımındaki en son teknikler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak için yakın zamanda bir "hackathon" düzenledi. Microsoft sözcüsü Frank Shaw, şirketin ürünü işgücü genelinde yaygınlaştırmayı neredeyse tamamladığını söyledi.

microsoft

MİCROSOFT, APPLE’I GERİDE BIRAKTI

Copilot, Microsoft'un OpenAI ile ortaklık kurarak geliştirdiği yapay zekâ asistanı olarak biliniyor. Microsoft 365 Copilot, asistanın şirketin Word, Outlook ve Teams gibi iş uygulamaları paketindeki sürümü ve kullanıcıların takvimlerinden, e-postalarından, sohbetlerinden, belgelerinden ve toplantılarından gelen verileri analiz etmek için üretken yapay zekâ kullanıyor.

Üretken yapay zekâ etrafındaki heyecan, Microsoft'u 3 trilyon dolar değerlemeye taşıyarak ocak ayında dünyanın en değerli halka açık şirketi olarak Apple'ı geride bıraktı.

Şirket, geçtiğimiz kasım ayında Microsoft 365 Copilot'u, Microsoft 365 aboneliğinin maliyetine ek olarak kullanıcı başına aylık 30 dolar gibi oldukça yüksek bir fiyatla genel kullanıma sundu.

Microsoft'un son kazanç çağrısında, Mali İşler Müdürü Amy Hood belirsiz bir güncelleme yaparak şirketin Microsoft 365 Copilot'un erken benimsenmesinden heyecan duyduğunu ve gelirin artmasını beklediğini söyledi.