Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Microsoft ve TomTom yapay zekâlı sürüş asistanını piyasaya çıkarıyor!

Microsoft ve TomTom, iş birliği kapsamında yapay zekâ destekli sürüş asistanı geliştirdiğini açıkladı. İki şirket, bu teknolojinin yakında piyasaya çıkacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 20.12.2023 11:13
Güncelleme Tarihi: 20.12.2023 11:13

Microsoft ve TomTom yapay zekâlı sürüş asistanını piyasaya çıkarıyor!

Araç navigasyon şirketi TomTom, Microsoft ile birlikte bir yapay zekâ sürüş asistanı geliştirdiğini duyurdu. Sesli asistan, Microsoft'un ocak ayında piyasaya çıkarılan Azure OpenAI Hizmetini temel alacak.

TomTom'un basın bülteninde, "Sürücüler araçlarıyla doğal bir şekilde sohbet edebilir ve yapay zekâ destekli asistandan belirli bir konuma gitmesini, rotaları boyunca belirli durakları bulmasını ve örneğin sıcaklığı yükseltmek, pencereleri açmak veya radyo istasyonlarını değiştirmek için araç içi sistemleri sesli olarak kontrol etmesini isteyebilir" ifadeleri yer aldı.

microsoft

MİCROSOFT, 3 ASİSTAN PROGRAMINI DAHA DESTEKLEDİ

TomTom'un gelirler müdürü Mike Schoofs, "Microsoft ile birlikte ortak vizyonumuz, üretken yapay zekâ ile inovasyonu teşvik etmek ve müşterilerimize daha da iyi çözümler sunmaktır. Navigasyon ve teknoloji uzmanlığımızdan yararlanarak, insanların araçlarıyla etkileşime girmeleri için çığır açan yeni bir yol yaratıyoruz. Her iki şirketin de en iyi yaptıkları işi tek bir çözüme entegre etmesiyle, araç içi deneyimini dönüştürerek sürücülerin araçlarından her şeyi isteyebilmelerini ve bunu yerine getireceğine güvenmelerini sağlıyoruz" dedi.

Bu, otomobillerde gördüğümüz ilk yapay zekâlı sesli asistan entegrasyonu değil. Bu yılın başlarında Mercedes, ChatGPT'yi otomobilin MBUX ses kontrol sistemiyle entegre eden bir beta programını duyurdu. Bu 3 aylık program da Microsoft tarafından destekleniyor. Bu arada Alexa, Apple AirPlay, Android Auto ve Siri de sesli asistan oyununa dahil oldular. Fakat yapay zekâlarının Microsoft destekli olanlar gibi üretken olmadı.