Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Microsoft’un Xbox'a özel dört oyunu PS5 ve Switch'e getireceği açıklandı!

Edinilen bilgilere göre, Microsoft, PS5 ve Switch platformlarına Hi-Fi Rush ve Pentiment ile çok oyunculu oyunlar Sea of Thieves ve Grounded oyunlarını getirecek.

Yayın Tarihi: 16.02.2024 14:33
Güncelleme Tarihi: 16.02.2024 14:33

Microsoft’un Xbox'a özel dört oyunu PS5 ve Switch'e getireceği açıklandı!

Resmi Xbox Podcast'in bugüne kadarki en merakla beklenen bölümünde Phil Spencer, Sarah Bond ve Matt Booty son haftalarda gündemden düşmeyen iddialara açıklık getirdi.

Microsoft, dört oyunu Nintendo Switch ve PlayStation 5'e getirmeyi planlıyor. Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer bu oyunlardan herhangi birinin adını vermese de The Verge'e göre, bu dört oyunun Hi-Fi Rush ve Pentiment ile çok oyunculu oyunlar Sea of Thieves ve Grounded olacağı iddia edildi.

Spencer, Official Xbox Podcast'in sunucusu Tina Amini'ye "Bu oyunların isimlerini vermeyeceğim. Bu oyunları geliştiren ekipler çok uzak olmayan planlarını açıkladılar. Bildiğimiz gibi, oyun ekipleri iş ortaklarıyla yaptıkları duyurulara çok fazla enerji harcıyorlar, bu yüzden bu ekiplerden bir şey almak istemiyorum” dedi.

Spencer, daha sonra yakında çıkacak olan crossover oyunların Starfield ya da Indiana Jones and the Great Circle'ı içermeyeceğini doğruladı. Microsoft’un, en büyük üçlü A özel oyunlarını diğer ev konsollarına koyarak Xbox kurulum tabanını yabancılaştırmaktan endişe ettiği öne sürüldü.

xbox

XBOX’IN DONANIM KONUSUNDA HEYECAN VERİCİ HABERLERİ VAR

Öte yandan Diablo 4’ün 28 Mart’ta Game Pass'te yayınlanacak ilk Activision Blizzard oyunu olacağı ve daha sonra başka Activision oyunlarının geleceği öğrenildi.

Ayrıca, Xbox Başkanı Sarah Bond konuk olduğu podcast yayınında donanım konusunda şunları söyledi:

“Daha fazlası da gelecek. Donanım alanında bu tatilde paylaşacağımız bazı heyecan verici şeyler olacak. Ayrıca yeni nesil yol haritasına da yatırım yapıyoruz. Burada asıl odaklandığımız şey, bir donanım neslinde görebileceğiniz en büyük teknik sıçramayı sunmak ve bu sayede oyuncular için daha iyi, içerik üreticiler ve onların inşa ettikleri vizyonlar için daha iyi hale getirmek.”

Bu kapsamda, Xbox'ın yakın zamanda yeni Xbox konsolları üretmeyi bırakma gibi bir planının olmadığı öğrenildi. Microsoft'un ev konsolu işinden tamamen çıkabileceğine dair bazı spekülasyonlar olsa da şu anda böyle bir durumun olmadığı ifade edildi.