Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Microsoft, Copilot'u web ve mobil için yeniden tasarlıyor!

Microsoft’un, yapay zekâ aracı Copilot'u web ve mobil için tekrar geliştireceği öğrenildi. Kullanıcılar artık daha çok görüntü üretme aracına da sahip olacak.

Yayın Tarihi: 08.02.2024 14:48
Güncelleme Tarihi: 08.02.2024 14:48

Microsoft, Copilot'u web ve mobil için yeniden tasarlıyor!

Microsoft, üretken yapay zekâ sohbet robotlarını tümüyle benimsedikten 1 sene sonra Copilot'a yeni bir görünüm katıyor. Copilot, bundan sonra web'de ve mobil uygulamalarında daha modern bir dizayna sahip olacak. Microsoft, sohbet robotunun cevapları konusunda daha temiz bir görünüm ve his olduğunu ve Copilot'un neler yapabileceğinin altını çizmek amacıyla tavsiye edilen istemlerden meydana gelen bir karusel görüntüleyeceğini ifade ediyor.

Bu gelişme, Super Bowl'un hemen öncesine denk geliyor. Şirket, 4 sene sonra ilk defa büyük spor etkinliği için bir reklam yayınlıyor. Reklamda Copilot ve kullanıcıların sohbet botunun mobil uygulamasıyla gerçekleştirecekleri bazı şeyler gösteriliyor.

microsoft

COPİLOT İÇİNDE DESİGNER GPT DE KULLANIMA SUNULACAK

Şirket, yapay zekâ altyapılı Bing Chat'i 1 sene önce bugün duyurdu. Microsoft, şu ana kadar kullanıcıların 5 milyar sohbete katılım sağladığı ve çeşitli Copilot tecrübeleri vasıtasıyla 5 milyar görsel ürettiğini ifade etti. Şirket, Copilot'un Bing ve Edge'in pazar payını yükselmesini sağladığını ama bunun öngördüğü kadar olmadığını söylüyor.

Öte yandan, Copilot bundan sonra daha fazla görüntü düzenleme ve ürete opsiyonuna sahip. Copilot'taki tasarımcı artık sohbet robotundan ayrılmanıza gerek kalmadan ürettiğiniz görselleri düzenlemenize imkân veriyor. Örneğin, bir görüntüyü piksel sanatına dönüştürebilir ya da arka planı bulanıklaştırabilirsiniz.

Copilot Pro kullanıcıları, görselleri yatay ve kare formatları arasında tekrar boyutlandırabilecek ve sohbetten çıkmadan tekrar üretebilecek. Şirket, yakında Copilot içinde Designer GPT'yi de kullanıma açacak. Bunun müşterilere Copilot'un içinde düşüncelerinizi görselleştirebileceğiniz sürükleyici, özel bir tuval sağlayacağını paylaşıyor.