Michelin Rehberi, Türkiye'nin gastronomi haritasını genişletiyor
Michelin Rehberi'ne Türkiye'den yeni bir katkı geliyor. İstanbul'dan sonra İzmir, Urla, Çeşme ve Bodrum da bu prestijli rehberin sayfalarında yer alacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Michelin Rehberi'nin Türkiye haritasına bu dört önemli destinasyonun dahil edileceğini açıkladı. Bu heyecan verici gelişme, 9 Kasım'da açıklanacak yeni mekanlar ve restoranlarla birlikte resmiyet kazanacak.
Bakan Ersoy, Türkiye'nin zengin bir gastronomi potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak, Michelin Rehberi'ne dahil edilmek için başlatılan çalışmanın pandemi döneminde hız kazandığını belirtti. İstanbul'un Michelin Yıldızı ile öne çıktığını hatırlatan Ersoy, Türkiye'nin gastronomi potansiyelinin uluslararası bir platformda kabul görmesi gerektiğini ifade etti.
Michelin Rehberi'nin bağımsız bir uluslararası kuruluş olduğunu vurgulayan Ersoy, Bakanlık olarak sadece önerilerde bulunduklarını ve müfettişlerin gerekli kontrolleri yaptığını açıkladı. Bu süreçte denetleyicilerin yurt dışından geldiğini ve farklı ülkeler için farklı müfettişlerin kullanıldığını da ekledi.