MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TFMD heyetini ağırladı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) heyetini kabul etti. Görüşmede, derneğin kuruluş yılı olan 1984ten bu yana yürüttüğü çalışmalar, mesleki sorunlar ve Türkiye’nin görsel hafızasını oluşturan projeler ele alındı.
Heyet; TFMD Başkanı Rıza Özel, Genel Sekreter Adem Altan, Mali Sayman Hamza Şahin ve dernek üyesi Günsu Özmen'den oluşuyordu. Ziyaretin odağında, 1985'ten bu yana aralıksız düzenlenen Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması ve yarışmaya ilişkin prestij katalogları yer aldı. Kataloglar Bahçeli'ye takdim edildi; Bahçeli katalogları inceleyerek fotoğrafların tarihe düşülen güçlü notlar olduğunu vurguladı.
Bahçeli’nin fotoğraf jesti
Görüşme sırasında Bahçeli, objektifi eline alarak TFMD heyetinin fotoğraflarını bizzat çekti. Bu jestin, görsel haberciliğe verilen sembolik değerin bir göstergesi olduğu dikkat çekti.
Ayrıca, Türkiye Güzellikleri Fotoğraf Ödülleri kapsamında daha önce ödül almış foto muhabiri Mehmet Aslan'ın Rize'deki Pokut Yaylası'nda çektiği fotoğraf Bahçeli'ye armağan edildi.
TBMM'ye taşıma sözü ve mesleki dayanışma
Bahçeli, basın fotoğrafçılarının yaşadığı sorunların TBMM kürsüsünde dile getirileceğini belirtti ve "Sizler için her türlü desteğe hazırız" mesajını verdi. Bu ifade, siyasi kanattan gelen bir desteğin sözlü olarak teyit edilmesi anlamına geliyor.
Görüşmenin önemi
Toplantı, hem TFMD'nin arşiv ve yarışma çalışmaları aracılığıyla oluşturduğu görsel hafızanın siyasi temsilciler nezdinde takdir edilmesi hem de mesleki sorunların parlamento gündemine taşınması açısından dikkat çekici oldu. Bahçeli'nin fotoğraf çekmesi gibi sembolik davranışlar, görsel gazeteciliğin toplumsal ve tarihsel rolüne ilişkin farkındalığı artırabilir.
Sonuç olarak, TFMD ile yapılan görüşme, derneğin uzun soluklu faaliyetlerinin görünürlüğünü artırırken, basın fotoğrafçılığının sorunlarının siyasi platformlarda gündemleşmesine zemin hazırladı.
TÜRKİYE FOTO MUHABİRLERİ DERNEĞİ (TFMD) HEYETİNİ KABUL EDEN MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ, BASIN FOTOĞRAFÇILARININ YAŞADIĞI SORUNLARIN TBMM GÜNDEMİNE TAŞINACAĞINI İFADE ETTİ VE TFMD HEYETİNİN FOTOĞRAFINI BİZZAT KENDİSİ ÇEKTİ.