MHP'li Kamil Aydın, 2027 TEKNOFEST'in Erzurum'da Düzenlenmesini Talep Etti
TBMM Genel Kurulunda yapılan konuşmada bilim, tarihsel miras ve bölgesel kalkınma vurgulandı
Prof. Dr. Kamil Aydın, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada 2027 TEKNOFEST etkinliklerinin Erzurum'da düzenlenmesini talep etti. Aydın, teklifini bilimsel birikim, şehirdeki akademik kapasite ve bölgesel bağlayıcılık gerekçelerine dayandırdı.
Aydın, konuşmasında okumak, öğrenmek ve bilmenin kalkınmanın taşıyıcı kolonları olduğunu belirterek, bilimsel gelişmeleri şehirle ilişkilendirmenin önemine vurgu yaptı. Bu çerçevede, 1958-1959 akademik yılı açılışı vesilesiyle Atatürk Üniversitesi'ne ve Erzurum'a gelen Ordinaryüs Profesör Cahit Arf'ın bir dizi konferansta dile getirdiği Makine düşünebilir mi ve nasıl düşünebilir? sorusuna dikkat çekti.
Milletvekili Aydın, Cahit Arf'ın erken dönemdeki yapay zekâya dair gözlemlerini hatırlatarak, bugün gelinen noktada bu mirasın anılması gerektiğini söyledi. Ayrıca Erzurum'un iki köklü ve güçlü üniversitesi ile yetkin akademik kadrosu ve Avrupa’nın en büyük teleskopuna sahip gözlemevi gibi araştırma merkezlerinin bulunduğunu kaydetti.
Aydın, bu unsurların bir araya gelmesi halinde 2027 TEKNOFEST'in tüm Doğu Anadolu'yu ortak bir etkinlikte bir araya getirebileceğini belirterek etkinliğin Erzurum'da yapılmasını talep ettiklerini ifade etti.
Talep metni ve gerekçeleri TBMM Genel Kurulunda paylaşılarak ilgili makamların değerlendirmesine sunuldu.
MHP ERZURUM MİLLETVEKİLİ PROF. DR. KAMİL AYDIN, TBMM GENEL KURULUNDA YAPTIĞI KONUŞMADA 2027 TEKNOFEST ETKİNLİKLERİNİN ERZURUM’DA YAPILMASINI İSTEDİ.