MHP'li İsmail Özdemir: CHP’nin TRT üzerinde oluşturmaya çalıştığı algı beyhudedir

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, CHP'nin TRT hakkındaki algı çalışmasını 'beyhude' bulduğunu, TRT'nin 2954 sayılı Kanunla düzenlendiğini ve çalışmalarını başarılı bulduklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 17.11.2025 21:47
Güncelleme Tarihi: 17.11.2025 21:47

MHP'li İsmail Özdemir: CHP’nin TRT üzerinde oluşturmaya çalıştığı algı beyhudedir

MHP'li İsmail Özdemir: CHP’nin TRT üzerinde oluşturmaya çalıştığı algı beyhudedir

Özdemir, Umut Akdoğan'ın TRT Genel Müdürlüğü önündeki açıklamasına tepki gösterdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan'ın TRT Genel Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamaya tepki gösterdi ve CHP'nin TRT hakkında şekillendirmeye çalıştığı algıyı reddetti.

TRT, Türkiye’nin en önemli marka değerlerinden biri olarak tanımlandı; Özdemir, kurumun gelenek ile yeniliği buluşturduğunu ve dijital yayıncılık alanında yürütülen projelerle ülkeye saygın katkılar sunduğunu vurguladı. Dünya üzerindeki muadilleriyle kıyaslandığında da olumlu işler yaptığına dikkat çekti.

Özdemir, CHP’nin TRT üzerinde oluşturmaya çalıştığı algı beyhudedir sözleriyle eleştirisini sürdürdü. Ayrıca TRT'nin çalışma ve faaliyetlerinin 2954 sayılı Kanun'la düzenlendiğini ve yönetim mekanizmasının bu kanuna göre işlediğini hatırlattı.

Konuşmasında, CHP'yi hedef alan ifadeler kullanarak partinin meseleleri ele alış biçimini eleştirdi ve CHP'nin TRT kanununu doğru okuması ile daha sorumlu bir yaklaşım sergilemesi gerektiğini belirtti.

MHP olarak TRT'nin çalışmalarını başarılı bulduğumuzu, milli kültürü yaşatmanın yanı sıra küresel hedeflere yönelik gayretli çalışmalarını müşahade ettiklerini ifade ederek sözlerini tamamladı.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL ÖZDEMİR, TRT'YE DESTEK VEREREK...

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL ÖZDEMİR, TRT'YE DESTEK VEREREK, "TÜRK MİLLETİ’NİN SESİNİ SADECE ANADOLU COĞRAFYASINDA DEĞİL, DÜNYANIN GERİ KALANINDA DA GÜR BİR ŞEKİLDE DUYURULMASINA İMKAN TANIYAN TRT ÜZERİNDE CHP’NİN OLUŞTURMAYA ÇALIŞTIĞI ALGI BEYHUDEDİR" DEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.