DOLAR
42,82 -0,02%
EURO
50,63 -0,51%
ALTIN
6.177,83 -1,21%
BITCOIN
3.749.655,44 0,92%

Mezitli'de 74 bin 569 metre içmesuyu hattı yenilendi ve yollar eşzamanlı asfaltlandı

MESKİ'nin Mezitli İçme Suyu Şebeke Projesi kapsamında 74 bin 569 metre içmesuyu hattı yenilendi; Ziya Gökalp, Kıbrıs ve Uygur caddelerinde toplam bin 344 ton asfalt serildi.

Yayın Tarihi: 23.12.2025 09:52
Güncelleme Tarihi: 23.12.2025 09:52

Mezitli'de 74 bin 569 metre içmesuyu hattı yenilendi ve yollar eşzamanlı asfaltlandı

Mezitli'de altyapı yenilendi, üstyapı eş zamanlı tamamlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mezitli ilçesinde yürüttüğü altyapı çalışmalarını tamamlayarak üstyapı onarımlarını da eş zamanlı gerçekleştirdi. Uygulama, hem içmesuyu şebekesinin güçlendirilmesini hem de yolların hızlıca hizmete açılmasını hedefliyor.

Proje kapsamı ve uygulama detayları

Mezitli İçme Suyu Şebeke Projesi kapsamında ilçede toplam 74 bin 569 metre içmesuyu hattı yenilendi. Altyapı çalışmaları tamamlanan güzergahlarda, yol konforunu artırmak amacıyla eş zamanlı asfaltlama yapıldı.

Altyapı sonrası üstyapı uygulamalarında Ziya Gökalp Caddesi, Kıbrıs Caddesi (Üniversite Caddesi doğusu) ve Uygur Caddesi üzerinde toplam bin 344 ton asfalt serimi gerçekleştirildi. Bu yaklaşım, altyapı yenilemelerinin ardından oluşabilecek yol bozulumlarının önüne geçmeyi amaçlıyor.

Beklenen faydalar ve hedefler

Yürütülen çalışmalarla amaç, ilçede su kesintilerinin azaltılması, altyapı kaynaklı arızaların önlenmesi ve yolların daha güvenli ve konforlu hale getirilmesidir. Eş zamanlı altyapı ve üstyapı uygulaması, hem maliyet-etkinlik sağlama hem de vatandaşların günlük yaşamında aksama süresini kısaltma açısından tercih edildi.

MESKİ'nin bu adımı, yerel hizmet sunumunu güçlendirme ve Mezitli'de kalıcı altyapı çözümleri üretme hedefleriyle tutarlı bir uygulama örneği olarak öne çıkıyor.

MERSİN SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, VATANDAŞLARIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE...

MERSİN SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, VATANDAŞLARIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE ALTYAPI SORUNLARINA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETMEK AMACIYLA MEZİTLİ İLÇESİNDE ÇALIŞMALARINA ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.