Mezarlıkta silahlı saldırı: üç akraba hayatını kaybetti

Batman'da Asri Mezarlık'ta gerçekleşen silahlı saldırıda Mehmet Direk, oğlu Ercan ve yeğeni Bekir Direk yaşamını yitirdi; polis arayışı sürüyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2026 21:47
Güncelleme Tarihi: 26.07.2026 22:01

Mezarlıkta silahlı saldırı: üç akraba hayatını kaybetti

Mezarlıkta saldırı:

Batman merkez Güneykent Mahallesi'ndeki Asri Mezarlıkta meydana gelen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti. Olayda yaşamını yitirenlerin isimleri Mehmet Direk, oğlu Ercan Direk ve yeğeni Bekir Direk olarak kaydedildi.

olay yerine ulaşan ekipler ve ilk müdahale:

Saldırı sırasında çevredeki vatandaşlar tarafından duyulan silah sesleri üzerine hemen polise ve sağlık ekiplerine haber verildi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, olay yerini ç embere alarak inceleme başlattı.

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde, üç kişinin de olay yerinde yaşamını yitirdiği tespit edildi. Cenazeler otopsi işlemleri için Batman Eğitim Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

soruşturma ve zanlıların yakalanmasına yönelik çalışmalar:

Batman Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay sonrası kaçan zanlıların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı. Polis ekipleri olay yerinde delil toplama ve görgü tanığı tespitine yönelik çalışmaları sürdürüyor.

Olayın ardından yakınları mezarlıkta Kürtçe ağıtlar yaktı; mahallede derin üzüntü hakim. Yetkililer, soruşturmanın ilerleyen aşamalarında kamuoyuna ek bilgi vereceğini bildirdi.

BATMAN'DA ASRİ MEZARLIK'TA AKŞAM SAATLERİNDE DÜZENLENEN SİLAHLI SALDIRIDA 3 KİŞİ HAYATINI...

BATMAN'DA ASRİ MEZARLIK'TA AKŞAM SAATLERİNDE DÜZENLENEN SİLAHLI SALDIRIDA 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.