Metroda başörtülü kadına hakaret iddiasıyla şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

İstanbul'da metroda başörtülü kadına yönelik hakaret ettiği iddia edilen Hatice Ö., 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yayın Tarihi: 22.06.2026 12:37
Güncelleme Tarihi: 22.06.2026 12:41

Metroda başörtülü kadına hakaret iddiasıyla şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Metroda başörtülü kadına yönelik hakaret iddiası

İstanbul'da metrodaki bir görüntüde bir kadının başörtülü bir kişiye yönelik olarak "Her tarafından cahillik akıyor. Mümkünse bütün kapalılar kapatılsın, imha edilsin" sözlerini kullandığı sosyal medyada tepki topladı.

Soruşturma ve gözaltı

Görüntülerin paylaşılmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Hakaret içerikli paylaşımı yaptığı iddia edilen Hatice Ö. hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan soruşturma yürütüldü ve gözaltı kararı verildi. Hatice Ö., İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Adliyeye sevk ve tutuklama talebi

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Hatice Ö., Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından şüpheli, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Soruşturma ve yargılama süreci, Sulh Ceza Hakimliği'nin değerlendirmesine bağlı olarak devam ediyor.

Metroda başörtülü kadına hakaret eden şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Metroda başörtülü kadına hakaret eden şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.