Metin Şahin dünya taekwondo kurulunda Türkiye'nin çıkarlarını savundu

Prof. Dr. Metin Şahin, Chuncheon'daki Dünya Taekwondo Olağanüstü Kurul Toplantısı'nda Türkiye'yi temsil etti; Antalya'ya 2028 poomsae ev sahipliği verildi.

Yayın Tarihi: 15.09.2026 17:23
Güncelleme Tarihi: 15.09.2026 17:23

Metin Şahin dünya taekwondo kurulunda Türkiye'nin çıkarlarını savundu

Metin Şahin'in katılımı:

Dünya Taekwondo Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metin Şahin, 2026 Dünya Taekwondo Poomsae Şampiyonası öncesinde Güney Kore'nin Chuncheon şehrinde düzenlenen Dünya Taekwondo Olağanüstü Kurul Toplantısı'na katıldı. Toplantıya, WT Denetçisi Ali Sağırkaya da Şahin'e eşlik ederek Türk taekwondosunun temsil gücünü güçlendirdi.

Kurul kararları ve ev sahipliği onayı:

Toplantıda Dünya Taekwondo Başkanı Dr. Chungwon Choue tarafından Taşkent, Tayyuan, Roma ve Muju’da gerçekleştirilen şampiyona ve Grand Prix organizasyonlarının başarıyla tamamlandığı Kurul’a raporlandı. Kurul üyelerinin oybirliğiyle aldığı kararlar arasında 2028 Dünya Poomsae Şampiyonası ev sahipliğinin Antalya'ya verilmesi de yer aldı; Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun sunduğu aday dosyası kabul edildi.

Gündem: yönetişim, teknoloji ve danışman atamaları:

Toplantıda ayrıca Dünya Taekwondo’nun kurumsal yönetişim süreçleri, uluslararası spor camiasının güncel gelişmeleri ve sporun geleceğine yönelik teknolojik yatırımlar ele alındı. Kurul, özellikle Smart PSS Sistemi ve global yönetim platformu güncellemelerine odaklanarak teknolojik altyapının güçlendirilmesini kararlaştırdı. Ayrıca uzun yıllar görev yapan eski üyeler Anatoly Terekhov ve Jesus Castellanos Pueblas Kurul Kıdemli Danışmanlığına atandı.

Toplantı, Meksika’da taekwondonun öncülerinden kabul edilen merhum Grandmaster Dai-won Moon anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

Şahin'in değerlendirmesi:

Konuya ilişkin değerlendirmesini paylaşan Prof. Dr. Metin Şahin, Dünya Taekwondo’nun en üst karar organında Türkiye’yi temsil etmenin kendisi için sorumluluk ve gurur kaynağı olduğunu belirtti. Şahin, alınan kararların dünya taekwondosunun gelişimine önemli katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Organizasyon takvimine ilişkin hatırlatma olarak, 2026 Dünya Taekwondo Poomsae Şampiyonası 16-20 Eylül tarihleri arasında Chuncheon’da gerçekleştirilecek.

METİN ŞAHİN, DÜNYA TAEKWONDO OLAĞANÜSTÜ KURUL TOPLANTISI'NDA TÜRK TAEKWONDOSU'NU TEMSİL...

METİN ŞAHİN, DÜNYA TAEKWONDO OLAĞANÜSTÜ KURUL TOPLANTISI'NDA TÜRK TAEKWONDOSU'NU TEMSİL ETTİ

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!