Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen’den Kar Yağışı Uyarısı: Hangi İllerde Kar Var? İstanbul İçin Kesin Tarih Geldi

Türkiye’de kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kar yağışı da etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, paylaşım platformu X’ten yaptığı açıklamada, bugün ve yarın hangi illerde kar yağışı olacağını, rüzgar ve sıcaklık durumunu anlattı. Şen, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yayın Tarihi: 10.01.2024 12:44
Güncelleme Tarihi: 10.01.2024 12:44

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen’den Kar Yağışı Uyarısı: Hangi İllerde Kar Var? İstanbul İçin Kesin Tarih Geldi

Kar fena geliyor! Çanakkale, Balıkesir, Bolu ve Düzce, Rize ve Artvin'de yarın okullar tatil olabilir!

Türkiye’de kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kar yağışı da etkisini göstermeye başladı. Bazı illerde kar kalınlığı 10 santimetreyi aştı. Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, paylaşım platformu X’ten yaptığı açıklamada, bugün ve yarın hangi illerde kar yağışı olacağını, rüzgar ve sıcaklık durumunu anlattı. Şen, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BUGÜN HANGİ İLLERDE KAR YAĞIŞI VAR?

hava-durumu

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, bugün ülkede genel olarak karla karışık yağmur (KKY) şeklinde yağış olduğunu söyledi. Doğu Akdeniz, Antalya, Gaziantep ve Şanlıurfa’da kuvvetli yağmur, Çanakkale’nin doğusu, Balıkesir’in kuzeyi, Bolu ve Düzce’nin yüksekleri, Rize ve Artvin’de ise kar yağışı olduğunu belirtti. Şen, rüzgarın Marmara’da kuzeyden yer yer fırtına hızında eseceğini kaydetti.

İSTANBUL’DA HAVA DURUMU NASIL?

hava-durumu

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, İstanbul’da bugün yağmurun etkili olacağını ifade etti. Avrupa yakasının batı kesimlerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde ise kar yağışı beklediğini dile getirdi. Sıcaklığın 5 derece civarında olacağını, rüzgarın poyrazdan yer yer fırtına hızında eseceğini aktardı. Şen, akşama doğru yağışın duracağını, yarın ise yağış olmayacağını bildirdi. Şen, cuma akşamı ve cumartesi günü ise hafif kar yağışı olabileceğini, sıcaklığın 4 dereceye düşeceğini söyledi.

Kar yağışı ne zaman bitecek? Kar yağışı, yurdun bazı bölgelerinde bugün ve yarın devam edecek. Cuma günü ise yağışların azalması ve yerini güneşli havaya bırakması bekleniyor.

Kar yağışı hangi illeri etkileyecek? Kar yağışı, bugün Çanakkale’nin doğusu, Balıkesir’in kuzeyi, Bolu ve Düzce’nin yüksekleri, Rize ve Artvin’de, yarın ise Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak’ta etkili olacak.

Kar yağışı ulaşımı nasıl etkileyecek? Kar yağışı, yüksek kesimlerde kar kalınlığının artmasına ve yollarda buzlanmaya neden olacak. Bu nedenle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları, zincir, takoz ve çekme halatı gibi malzemeleri yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Ayrıca, hava yolu ulaşımında da olası gecikme ve iptaller için yolcuların havayolu şirketleriyle iletişime geçmeleri tavsiye ediliyor.