Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Meta'nın CTO'suna göre artırılmış gerçeklik gözlüğü kendi alanında dünyanın en gelişmiş teknolojik ürünü!

Meta'nın CTO'su ve Reality Labs bölümünün başkanı Andrew Bosworth, yaptığı açıklamada, AR gözlüklerinin tüketici elektroniği alanında şu ana kadar üretilen en gelişmiş teknolojik ürün olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 25.12.2023 10:43
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 10:43

Meta'nın CTO'suna göre artırılmış gerçeklik gözlüğü kendi alanında dünyanın en gelişmiş teknolojik ürünü!

Meta'nın CTO'su ve Reality Labs bölümünün başkanı Andrew Bosworth, Meta'nın artırılmış gerçeklik (AR) gözlüklerinin kendi alanında gezegendeki en gelişmiş teknolojik ürünü olduğunu paylaştı. Bosworth, konuya ilişkin olarak, "Tüketici elektroniği alanında, bir tür olarak şimdiye kadar ürettiğimiz en gelişmiş şey olabilir" dedi.

Öte yandan, AR gözlüklerinin 10 yılın sonuna kadar piyasaya çıkması mümkün görünmüyor. The Verge'ün haberine göre, Meta çalışanları, "Nazare Projesi" olarak bilinen bu girişimin ilk prototipinin 2024'e kadar çıkmasını hedefliyor ve 2026 ve 2028 için planlanan daha hafif ve daha gelişmiş tasarımlar üzerinde çalışıyor.

ar

DİĞER İNSANLARIN HOLOGRAMLARIYLA ETKİLEŞİM KURMAK GİBİ

Ayrıca kullanıcılar, önünde sonunda gözlükleri standart görüntülü aramadan çok daha sürükleyici bir şey için kullanabilecekler. Uzmanlar, bunun diğer insanların hologramlarıyla etkileşim kurmak gibi bir şey olacağını söylüyor.

Bosworth, Command Line'a yaptığı açıklamada, AR gözlüklerindeki ana engellerden birinin net ve yüksek kaliteli, ancak yine de uygun maliyetli ekranlar oluşturmak olduğunu söyledi. Bosworth, buna ek olarak Meta'nın gözlükler için yeni malzemeler üretmeye çalıştığını ve kullanıcıların periyodik olarak şarj etmelerine gerek kalmaması için gözlüklere nasıl yeterli güç verileceğini düşündüğünü açıkladı.

İyi haber ise yapay zekâ alanındaki gelişmelerin bu gözlükleri Meta'nın beklediğinden daha kullanışlı hale getirecek olması. Ayrıca harika bir yapay zekâ asistanının şirketin tasarımın diğer kısımlarında bazı ödünler vermesine yardımcı olabileceğini söyledi. Yine de, yapay zekânın cihaza nasıl entegre edileceği konusunda çok fazla ayrıntı vermedi.