Mersin Mut'ta tamirdeki otomobil alev aldı, araç kullanılamaz hale geldi

Mut ilçesindeki oto tamirhanesinde bakım yapılan otomobil çıkan yangında tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi; itfaiye müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Yayın Tarihi: 17.01.2026 16:35
Güncelleme Tarihi: 17.01.2026 16:35

Mersin Mut'ta tamirdeki otomobil alev aldı, araç kullanılamaz hale geldi

Mersin Mut'ta oto tamirhanesinde çıkan yangın bir otomobili küle çevirdi

Olayın gelişimi ve müdahale

Mersin'in Mut ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde bir oto tamirhanesinde bakım yapılan otomobil, iddiaya göre bakım sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. Kısa sürede büyüyen yangın otomobili sardı ve araçta art arda 4 patlama meydana geldi.

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesi üzerine olay yerine Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile polis sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin hızlı ve koordineli müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Hasar ve soruşturma

İtfaiyenin müdahalesi, alevlerin çevredeki diğer araçlara sıçramasını önledi. Ancak yangın sonucunda söz konusu otomobil tamamen küle dönerek kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili olarak yetkililer tarafından inceleme başlatıldı ve yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Olayın devam eden soruşturmasında, tamirhanedeki çalışma koşulları, güvenlik önlemleri ve olası teknik nedenler değerlendirmeye alınacak.

MUT İLÇESİNDE, BİR İŞ YERİNDE BAKIMI YAPILAN OTOMOBİL BİR ANDA ALEV ALMASI SONUCU YANARAK KÜL...

MUT İLÇESİNDE, BİR İŞ YERİNDE BAKIMI YAPILAN OTOMOBİL BİR ANDA ALEV ALMASI SONUCU YANARAK KÜL OLDU.

MUT İLÇESİNDE, BİR İŞ YERİNDE BAKIMI YAPILAN OTOMOBİL BİR ANDA ALEV ALMASI SONUCU YANARAK KÜL...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.