DOLAR
42,7 -0,01%
EURO
50,13 0,06%
ALTIN
5.958,56 -1,03%
BITCOIN
3.827.423,97 -1,1%

Mersin'in Lezzetleri Türk Mutfağı Haftası'nda Tanıtıldı

Mersin'de düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde, kentin coğrafi işaret tescilli ürünleri tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 22.05.2025 15:21
Güncelleme Tarihi: 22.05.2025 15:21

Mersin'in Lezzetleri Türk Mutfağı Haftası'nda Tanıtıldı

Mersin'de Türk Mutfağı Haftası Etkinliği

Mersin'de, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, kentin coğrafi işaret tescilli ürünleri ve yerel lezzetler tanıtıldı. Etkinlik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirildi.

Mersin Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Mersin Gastronomi Derneği tarafından Arkeoloji Müzesi bahçesinde düzenlenen bu özel etkinlikte, Mersin'in gastronomik zenginlikleri bir araya geldi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, etkinlikte Mersin'in tescilli ürünleri hakkında katılımcılara bilgi sundu.

Katılımcılar, tescilli lezzetler arasında yer alan fındık lahmacunu, çilek, kavut, yoğurt ve humusu tatma fırsatı buldular. Etkinliğe katılan Mersin Valisi Atilla Toros, birlikte geldiği mülki ve idari temsilcilerle stantları gezip, Mersin Gastronomi Derneği Başkanı Erol Kılıç'tan bilgi aldı.

Vali Toros, bir stantta tescilli ürün olan cezeryenin kesimini yaparak katılımcılara ikram etti. Bu etkinlik, Mersin'in mutfağını tanıtmanın yanı sıra, yerel üreticilere destek olmayı amaçlıyor.

Mersin'de, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikle aralarında kentin coğrafi işaret...

Mersin'de, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikle aralarında kentin coğrafi işaret tescilli ürünlerinin de bulunduğu lezzetler tanıtıldı. Etkinliğe katılan Mersin Valisi Atilla Toros (sağ 3), beraberindeki mülki ve idari amirlerle stantları gezdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı