Mersin'de Yarıyıl Tiyatro Şenliği çocuklara 5 gün boyunca ücretsiz oyun sundu
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Çocuklar İçin Yarıyıl Tiyatro Şenliği bu yıl 2. kez gerçekleştirildi. Etkinlik boyunca Mersin Şehir Tiyatrosu oyuncuları, yarıyıl tatilinde minik seyircilerle buluşmak üzere tiyatro repertuarını Kongre ve Sergi Sarayı'nda sahneledi.
Oyunlar ve program
Festival kapsamında sahnelenen eserler arasında İki Bavul Dolusu, Bisküvi Adam, Gökkuşağı'nın Altında ve Dünya'nın Eski Zamanlarında yer aldı. Toplam 5 gün süren program boyunca tüm oyunlar ücretsiz olarak minik izleyicilere sunuldu; etkinlikler, çocuklara karne hediyesi olarak planlandı.
Oyuncuların yaklaşımı ve ailelerin ilgisi
Mersin Şehir Tiyatrosu oyuncuları, sahnedeki enerjileri ve kurdukları sıcak iletişimle tiyatro sevgisini erken yaşta aşılamayı hedefledi. Eğlenceli performanslar ve bol kahkahalı anlatımların yanı sıra oyunlarda çocuklara yönelik doğru davranış mesajları da işlendi; bu yaklaşım hem çocuklar hem de aileler tarafından ilgi gördü.
Genel Sanat Yönetmeni'nin açıklaması
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ozan Erdönmez, '5 gün boyunca İki Bavul Dolusu, Bisküvi Adam, Gökkuşağı'nın Altında ve Dünya'nın Eski Zamanlarında isimli oyunlarımızla, Mersin’deki küçük hanım ve küçük beylerle Kongre ve Sergi Sarayı’nda buluştuk' dedi. Erdönmez, şenliğin geleneksel hale getirilmesinin hedeflendiğini belirterek 'Önümüzdeki yıl 3.’sünü düzenleyeceğimiz şenlik için şimdiden sabırsızlanıyoruz' ifadelerini kullandı.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN ‘ÇOCUKLAR İÇİN YARIYIL TİYATRO ŞENLİĞİ’ KAPSAMINDA MERSİN ŞEHİR TİYATROSU’NUN SEVİLEN ÇOCUK OYUNLARI, YARIYIL TATİLİ BOYUNCA 5 GÜN BOYUNCA MİNİK SEYİRCİLERLE ÜCRETSİZ OLARAK BULUŞTU.