DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.845.063,58 0,23%

Mersin'de matematik öğretmeni Derya Demir'in ölümünde sanığa ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıl 8 ay hapis

Mersin Erdemli'de matematik öğretmeni Derya Demir'in öldürülmesiyle ilgili yargılanan Murat O. ağırlaştırılmış müebbet ile 5 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yayın Tarihi: 07.10.2025 17:46
Güncelleme Tarihi: 07.10.2025 17:46

Mersin'de matematik öğretmeni Derya Demir'in ölümünde sanığa ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıl 8 ay hapis

Mersin'de matematik öğretmeni Derya Demir'in öldürülmesine ilişkin karar

Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Erdemli ilçesinde matematik öğretmeni Derya Demir'in bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada tutuklu sanık Murat O.'yu yargıladı. Mahkeme, sanığı ağırlaştırılmış müebbet ile 5 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Duruşma ve savunma

Duruşmaya, özel bir kurs merkezinin matematik öğretmeni olan sanık Murat O., tutuklu bulunduğu Alanya cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SVS) aracılığıyla katıldı. Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı ile Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatları müdafi olarak salonda yer aldı.

Cumhuriyet savcısı, sanığın; "kadına karşı kasten öldürme", "başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama" ve "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlarından cezalandırılması yönündeki mütalaasını yineledi. Öldürülen Derya Demir'in babası ve oğlu da sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Esasa ilişkin savunması alınan sanık, olayı planlamadığını öne sürerek, "Bu olayı canice tasarlayarak gerçekleştirseydim cesedin yerini değiştirirdim. Kimse cesedi bulamazdı. Öyle olsaydı cesedi denize, kuyuya atardım, ben de tahliye olurdum. Onu niye kasten öldüreyim? Tamamen kendiliğinden gelişen bir olay." dedi.

Mahkeme başkanı, sanığın sözlerine tepki göstererek, "Canice davranmadığını söylüyorsun ya.. Madem cani değilsin, vicdanlı şekilde davranıp olaydan sonra ambulansı çağırsaydın, maktulü o halde bırakmasaydın? 'Canice değildim' diyorsun ya bu durumda vicdanını sorgular haldeyiz." ifadelerini kullandı.

Sanığın son sözü ve mahkeme kararı

Avukatların beyanlarının ardından son sözleri sorulan sanık, "Tamamen kendiliğinden gelişen bir tartışma sonucu yaşanmış bir olay. Onu öldürmem için bir neden yok. Derya ile evlenmek istiyorduk. Çok pişmanım. Aile bireylerinden tek tek özür diliyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığı "kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama" suçundan 2 yıl 8 ay ve "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Olay ve dava süreci

Erdemli ilçesi Ayaş Mahallesi'nde, 19 Ağustos 2024'te yakınlarının ihbarı üzerine jandarma çalışma başlattı. Matematik öğretmeni ve 2 çocuk annesi Derya Demir, 25 Ağustos'ta babasının evinin karşısındaki yazlık dairede bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu.

Cinayet zanlısı olarak belirlenen ve aynı kurs merkezinde öğretmenlik yapan arkadaşı Murat O., Konya'da düzenlenen bir operasyonda yakalandı. Olaydan sonra Demir'in çantasını aldığı ve banka kartlarından harcama yaptığı öne sürülen zanlı tutuklanmıştı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı