Kocasinan Belediyesi 15 Taşınmaz İhalesinden 62 milyon 675 bin TL Gelir Elde Etti

Kocasinan Belediyesi, 15 taşınmazın ihalelerinden 62 milyon 675 bin TL gelir sağladı; gelirler belediye hizmetleri ve yatırımlar için kullanılacak.

Yayın Tarihi: 15.04.2026 11:47
Güncelleme Tarihi: 15.04.2026 11:47

Kocasinan Belediyesi 15 Taşınmaz İhalesinden 62 milyon 675 bin TL Gelir Elde Etti

Kocasinan Belediyesi ihalelerinden 62 milyon 675 bin TL gelir

Kocasinan Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında bulunan 15 taşınmaz için düzenlediği ihalelerden toplam 62 milyon 675 bin Türk Lirası gelir elde etti. İhaleler, Belediye Meclis Salonu’nda encümen huzurunda, açık ve kapalı teklif usulleriyle gerçekleştirildi.

İhale süreci ve katılım

İhaleler, Başkan Ahmet Çolakbayrakdar’ın “hayırlı olsun” temennileriyle açıldı. Süreç boyunca zaman zaman renkli görüntüler ve tatlı pazarlıklar yaşandı; vatandaşların ihalelere yoğun ilgi gösterdiği belirtildi. İhalenin yürütülmesi encümen denetiminde sağlandı ve hem açık hem de kapalı teklif yöntemi uygulandı.

Satışa sunulan taşınmazların niteliği

İhaleye sunulan taşınmazlar arasında 13 adet villa arsası, 1 adet ticaret arsası ve 1 adet akaryakıt istasyonu arsası yer aldı. Bu taşınmazlar, %20 peşin ve 12 ay taksit seçeneğiyle satışa çıkarıldı.

Gelirin kullanım amaçları

Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, elde edilen gelirlerin vatandaşlara yatırım olarak geri döneceğini vurgulayarak şunları söyledi: "Bölgemizin ve şehrimizin kalkınması ve daha da güzelleşmesi için yoğun gayret gösteriyoruz. Kayseri’mizde mekân sahibi olan vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. Elde edilen her kuruş, hemşehrilerimizin yaşam kalitesinin artmasına ve şehrimizin, dolayısıyla ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacaktır. İhalelerden elde ettiğimiz gelir, daha iyi ve kaliteli hizmetler olarak hemşehrilerimize geri dönecek." Başkanın ayrıca özet ifadesinde de belirtildiği üzere, "Her kuruşu şehrimizin hizmetine sunacağız."

Devam eden satışlar ve sonraki adımlar

Başkan Çolakbayrakdar, ihalede 8 adet taşınmazın tamamlandığını ifade etti. Kocasinan Belediyesi’ne ait diğer taşınmaz arsaların da önümüzdeki hafta pazarlığa çıkarılacağı açıklandı.

Bu ihalelerle sağlanan gelirlerin belediye hizmetlerine yönlendirilmesi ve yerel yatırımların desteklenmesi hedefleniyor.

KOCASİNAN BELEDİYESİ, İLÇENİN FARKLI NOKTALARINDA BULUNAN TOPLAM 15 TAŞINMAZ İÇİN DÜZENLEDİĞİ...

KOCASİNAN BELEDİYESİ, İLÇENİN FARKLI NOKTALARINDA BULUNAN TOPLAM 15 TAŞINMAZ İÇİN DÜZENLEDİĞİ İHALELERDEN 62 MİLYON 675 BİN TÜRK LİRASI GELİR ELDE ETTİ.

KOCASİNAN BELEDİYESİ, İLÇENİN FARKLI NOKTALARINDA BULUNAN TOPLAM 15 TAŞINMAZ İÇİN DÜZENLEDİĞİ...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.