Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Mersin’de Interpol operasyonu: Difüzyon mesajı" ile aranan Rus şüpheli Mersin'de yakalandı

Rusya’nın aradığı dolandırıcılık şüphelisi D.B, Mersin’de teknik ve fiziki takip sonucu kıskıvrak yakalandı. Şüphelinin Rusya’ya iadesi için çalışma başlatıldı.

Yayın Tarihi: 20.12.2023 11:13
Güncelleme Tarihi: 20.12.2023 11:13

Mersin’de Interpol operasyonu: Difüzyon mesajı" ile aranan Rus şüpheli Mersin'de yakalandı

Mersin’in Esenler ilçesinde, Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) tarafından acil yakalama mesajı ile aranan Rusya uyruklu dolandırıcılık şüphelisi D.B, polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.

D.B, INTERPOL’ÜN KIRMIZI BÜLTENİYLE ARANIYORDU

Olay, Mersin Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmasıyla aydınlatıldı.

Ekipler, Rusya Interpol birimlerince “dolandırıcılık” suçundan kırmızı bültenle aranan D.B’nin Mersin’de olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine teknik ve fiziki takip başlatan ekipler, şüphelinin yerini tespit etti.

OPERASYONLA GÖZALTINA ALINDI

Ekipler, D.B’nin bulunduğu adrese operasyon düzenledi. Operasyonda, hakkında ülkesinde ya da Interpol sistemine üye bir ülke tarafından arama bülteni çıkarılan kişiler için koyulan M-99 ile dolandırıcılık suçunu işlediğine yönelik şüphe bulunan veya bu suçu işlediği kesin olarak tespit edilen yabancı için konulan G-67 tahdit kodları bulunan D.B, yakalanarak gözaltına alındı.

RUSYA’YA İADESİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Gözaltına alınan D.B’nin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Şüphelinin Rusya’ya iadesi için gerekli işlemlerin başlatıldığı öğrenildi. D.B’nin hangi yöntemlerle dolandırıcılık yaptığı ve kaç kişiyi mağdur ettiği ise henüz bilinmiyor.