Mersin'de 'İlk Şefkat Projesi' protokolü imzalandı
Devlet korumasındaki çocuklara yönelik eğitim ve manevi programlar hayata geçirilecek
Mersin İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında, devlet koruması altındaki çocukların sosyal, kültürel ve manevi gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan 'İlk Şefkat Projesi' için protokol imzalandı.
İl Müftülüğünde düzenlenen törende protokole İl Müftüsü Mustafa Topal ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz imza attı. Proje, koruma altındaki çocuklara yönelik planlanan eğitim ve sosyal faaliyetlerin kurumsal çerçevesini oluşturuyor.
Proje kapsamında, Mersin Çocuk Evleri Sitesi ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi bünyesinde bulunan, 10-13 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenli eğitim programları, kültürel etkinlikler ve sosyal faaliyetler gerçekleştirilecek.
Çalışmaların öncelikli hedefleri arasında milli bilinç, kültürel değerlerin aktarımı ve toplumsal aidiyet duygusunun güçlendirilmesi yer alıyor. Program takvimi içinde şehitlik ve şehit ailelerine ziyaretler de planlanarak çocukların manevi gelişimine katkı sağlanması amaçlanıyor.
İl Müftüsü Mustafa Topal, şehit aileleri ve şehit mezarlarına yapılacak ziyaretlerin çocukların manevi dünyalarına katkı sağlayacağını belirterek, projenin geleneklerin yeni nesillere aktarılması açısından önemli olduğunu vurguladı.
Protokol, devlet korumasındaki çocukların hem eğitim hem de sosyal ve manevi gelişimlerine entegre destek sunmayı hedefleyerek kurumlar arası iş birliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.
MERSİN İL MÜFTÜLÜĞÜ İLE AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA, DEVLET KORUMASI ALTINDAKİ ÇOCUKLARIN SOSYAL, KÜLTÜREL VE MANEVİ GELİŞİMLERİNİ DESTEKLEMEK AMACIYLA 'İLK ŞEFKAT PROJESİ' PROTOKOLÜ İMZALANDI.