Mersin’de geri dönüşüm malzemeleriyle tasarlanan 25 akıl ve zekâ oyunu çocuklarla buluştu

Çevre Haftası etkinliğinde Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen şenlikte, 3D yazıcı ve geri dönüşüm malzemeleriyle hazırlanan 25 oyun çocuklarla buluştu.

Yayın Tarihi: 08.06.2026 09:37
Güncelleme Tarihi: 08.06.2026 09:41

Mersin’de geri dönüşüm malzemeleriyle tasarlanan 25 akıl ve zekâ oyunu çocuklarla buluştu

Mersin Büyükşehir’in Çevre Haftası etkinliğinde geri dönüşümle tasarlanan oyunlar sergilendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre Haftası kapsamında düzenlenen Akıl ve Zekâ Oyunları Şenliğinde, geri dönüşüm malzemeleri ve dijital üretim teknikleriyle ortaya çıkarılan oyunlar çocuklarla buluştu. Etkinlik, Tarsus Gençlik Kampı’nda doğayla iç içe gerçekleştirildi.

25 özgün oyun, eğitimciler ve öğrenciler tarafından üretildi

Çocuk kampüslerinde eğitim alan öğrenciler ile eğitmenlerin iş birliğiyle hazırlanan 25 özgün oyun sergilendi. Oyunlar; 3D yazıcılar, lazer makineleri ve çeşitli geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak üretildi. Ziyaretçiler, etkinlikte hem eğlenceli vakit geçirdi hem de strateji, dikkat, hafıza, problem çözme ve analitik düşünme becerilerini geliştiren aktivitelere katıldı. Aileler de çocuklarıyla birlikte etkinlik boyunca etkin rol aldı.

Materyal değil üretim süreci, hedef ise beceri gelişimi

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, çevre farkındalığını akıl ve zekâ oyunlarıyla birleştirdiklerini belirtti. Dokucu, “Burada çocuk kampüslerindeki hocalarımız kendi ürettikleri oyunlarla hep birlikte çocuklara bir akıl zekâ oyunları günü organize etti. Çocuklara materyallerin ya da markanın önemli olmadığını, stratejinin önemli olduğunu gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Dokucu, üretimde kullanılan teknolojilere dikkat çekerek 3D yazıcılar ve lazer makineleri ile geri dönüşüm malzemelerinin bir araya getirildiğini, asıl amacın çocukların el-göz ve beden koordinasyonu ile bilişsel becerilerini geliştirmek olduğunu vurguladı. “Materyallerin çok önemi yok. Çocuğun el koordinasyonu, göz-beden koordinasyonunu geliştirmek için her türlü malzemeyi hocalar kullanabilirler” sözleriyle bu yaklaşımı özetledi.

Süreklilik ve yaygınlaştırma hedefleri

Etkinlik sadece bir şenlikle sınırlı kalmayacak. Dokucu, akıl ve zekâ oyunlarını yıl boyunca çocuklara ulaştırmayı ve “bu şenlikleri tüm ilçelerde tekrar edeceğiz” hedefiyle programı yaygınlaştıracaklarını belirtti. Ayrıca, etkinliği dijital dünyadan uzaklaştırma ve çocukların el becerileriyle düşünme süreçlerine yöneltme hedefinin öncelikli olduğunu ifade etti.

Şenlik, eğitimsel içerik ve sürdürülebilir üretim yaklaşımını bir araya getirirken, hem çevre bilincinin artırılmasına hem de çocukların bilişsel ve motor becerilerinin geliştirilmesine katkı sağladı.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN AKIL VE ZEKÂ...

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI ŞENLİĞİ’NDE, GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİYLE HAZIRLANAN OYUNLAR ÇOCUKLARLA BULUŞTU. TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ŞENLİKTE ÇOCUKLAR DOĞAYLA İÇ İÇE EĞLENİRKEN, STRATEJİ VE DÜŞÜNME BECERİLERİNİ GELİŞTİREN ETKİNLİKLERE KATILDI.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN AKIL VE ZEKÂ...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.