Mersin'de drift ve egzozdan alev çıkarma paylaşımı sonrası sürücünün ehliyeti daimi iptal edildi, 55 bin 659 TL ceza kesildi

Mersin'de sosyal medyada paylaşılan drift ve egzozdan alev çıkarma görüntüsü sonrası sürücünün ehliyeti daimi iptal edildi; 55 bin 659 TL ceza ve araç 2 ay trafikten men edildi.

Yayın Tarihi: 25.11.2025 20:29
Güncelleme Tarihi: 25.11.2025 20:29

Mersin'de drift ve egzozdan alev çıkarma paylaşımı sonrası sürücünün ehliyeti daimi iptal edildi, 55 bin 659 TL ceza kesildi

Mersin'de sosyal medyadaki drift görüntüsüne operasyon: Sürücünün ehliyeti iptal edildi

Polis kısa sürede tespit etti; ağır idari yaptırım uygulandı

Mersin'de sosyal medya platformlarında paylaşılan drift ve egzozdan alev çıkmasına dair görüntüler, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Paylaşılan videoların incelenmesi ve yapılan teknik çalışma sonucunda araç ile sürücü kısa sürede tespit edildi.

Şube ekiplerinin tespit edilen sürücüye yönelik işlemlerinde, kural ihlalinin sabitlenmesi üzerine ehliyetinin daimi olarak iptal edildiği bildirildi. Ayrıca sürücüye yönelik 55 bin 659 TL idari para cezası uygulandı ve mevzuata aykırı şekilde kullanılan aracın 2 ay süreyle trafikten men edildiği açıklandı.

Olay, trafik güvenliği ve kamu düzeni açısından sosyal medyada yayılan tehlikeli sürüş görüntülerinin takibi ve cezai yaptırımların uygulanmasının önemini bir kez daha gösterdi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün hızlı tespiti ve uygulanan idari yaptırımlar, benzer davranışların önlenmesine yönelik etkili bir müdahale olarak değerlendirildi.

MERSİN'DE SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTIĞI DRİFT VE ABART EGZOZ GÖRÜNTÜLERİYLE TRAFİĞİ TEHLİKEYE ATAN...

MERSİN'DE SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTIĞI DRİFT VE ABART EGZOZ GÖRÜNTÜLERİYLE TRAFİĞİ TEHLİKEYE ATAN SÜRÜCÜYE 55 BİN 659 TL CEZA KESİLDİ; EHLİYETİ DAİMİ İPTAL EDİLİRKEN ARACI 2 AY TRAFİKTEN MEN EDİLDİ.

MERSİN'DE SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTIĞI DRİFT VE ABART EGZOZ GÖRÜNTÜLERİYLE TRAFİĞİ TEHLİKEYE ATAN...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.