Mersin'de 441 aranan şahıs yakalandı

Mersin'de 7-14 Haziran 2026 arasında düzenlenen operasyonlarda hakkında yakalama kararı bulunan toplam 441 kişi yakalandı ve adli makamlara teslim edildi.

Yayın Tarihi: 20.06.2026 18:59
Güncelleme Tarihi: 20.06.2026 19:11

Mersin'de 441 aranan şahıs yakalandı

Mersin'de 441 aranan şahıs yakalandı

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, il genelinde 7-14 Haziran 2026 tarihleri arasında haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan şahıslara yönelik çalışma gerçekleştirdi.

Operasyon detayları

Çalışmalarda; hırsızlık suçundan hakkında 33 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.S., bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan 30 yıl 5 ay hapis cezası bulunan M.Ş., kasten yaralama suçundan 22 yıl 1 ay hapis cezası bulunan L.Y., uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçundan 14 yıl 3 ay hapis cezası bulunan A.Y., aynı suçtan 10 yıl 9 ay hapis cezası bulunan B.C. ile 10 yıl 6 ay hapis cezası bulunan M.Ç. yakalandı.

Operasyonlarda ayrıca hırsızlık suçundan 9 yıl 6 ay hapis cezası bulunan C.İ., kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 9 yıl 2 ay hapis cezası bulunan A.O., uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası bulunan S.Z., banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan 6 yıl hapis cezası bulunan M.A. ile hırsızlık suçundan 5 yıl hapis cezası bulunan U.T. de yer aldı. Bu kapsamdaki 107 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.

Toplam teslim ve kurum açıklaması

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında yakalama emri bulunan 334 kişinin de yakalanmasıyla birlikte, toplam 441 şahıs adli makamlara teslim edildi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla suç ve suçlularla mücadelenin aralıksız sürdürüleceği bildirildi.

MERSİN'DE POLİS EKİPLERİNCE ARANAN ŞAHISLARA YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONLARDA, HAKLARINDA...

MERSİN'DE POLİS EKİPLERİNCE ARANAN ŞAHISLARA YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONLARDA, HAKLARINDA ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN YAKALAMA KARARI BULUNAN 441 KİŞİ YAKALANDI.

MERSİN'DE POLİS EKİPLERİNCE ARANAN ŞAHISLARA YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONLARDA, HAKLARINDA...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.