DOLAR
42,84 -0,01%
EURO
50,38 -0,36%
ALTIN
6.168,62 -0,01%
BITCOIN
3.749.313,71 0,03%

Mersin Büyükşehir'in Mobil Kuaför Aracı kırsal mahallelerde 30 bin 711 kişiye ücretsiz hizmet sundu

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Mobil Kuaför Aracı, kırsal mahallelerde yaklaşık 5 yılda 30 bin 711 kişiye ücretsiz saç kesimi, tıraş ve bakım hizmeti verdi.

Yayın Tarihi: 25.12.2025 11:08
Güncelleme Tarihi: 25.12.2025 11:08

Mersin Büyükşehir'in Mobil Kuaför Aracı kırsal mahallelerde 30 bin 711 kişiye ücretsiz hizmet sundu

Mersin Büyükşehir’in Mobil Kuaför Aracı kırsalda kişisel bakım hizmeti sunmaya devam ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde berber ve kuaför hizmeti bulunmayan vatandaşlara yönelik hayata geçirilen Mobil Kuaför Aracı, bugüne kadar 30 bin 711 kişiye ücretsiz hizmet verdi.

Hizmetin kapsamı ve yayılımı

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren araç, berber ve kuaför bulunmayan kırsal mahallelerde vatandaşların kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılıyor. Saç kesimi, sakal tıraşı, saç boyama, kaş ve bıyık işlemleri gibi birçok hizmet ücretsiz olarak sunuluyor. Yaklaşık 5 yıldır hizmet veren araç, kent merkezi yanı sıra Tarsus ve Silifke’nin kırsal mahallelerini de düzenli olarak ziyaret ediyor; son durağı Yenişehir ilçesi Kocahamzalı Mahallesi oldu.

Sorumlu ve muhtarın değerlendirmesi

Mobil Kuaför Sorumlusu Neslihan Tukta hizmetin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Mobil Kuaför Aracımızla kuaför ve berber olmayan mahallelerde hizmet veriyoruz. Saç kesimi, kaş, bıyık işlemleri ve saç boyama yapıyoruz. Herkes bu hizmetimizden yararlanabiliyor. Maddi anlamda güçlük çeken vatandaşlarımız ücretsiz hizmetimizden çok memnun. Şimdiye kadar 30 bin 711 kişiye ulaştık".

Kocahamzalı Mahallesi Muhtarı Çağrı Kerem Uslu ise "Mahallemiz merkeze uzak. Bu nedenle böyle hizmetler bizim için çok kıymetli. Ücretsiz olması da ayrı bir avantaj. Halkımız adına Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların geri bildirimi

Mobil Kuaför hizmetinden yararlanan vatandaşlar zaman ve maliyet tasarrufu sağladıklarını belirtiyor. Yeter Tokmak hizmet hakkında, "Merkezde kuaföre gitmek hem zaman hem de maddi açıdan zor. Bugün saç kesimi, kaş bıyık ve boya yaptırdım. Özel bir kuaförde bunlar 2 bin 500 lirayı bulur. Kırsal bölgeler için çok güzel bir hizmet" dedi.

Zehra Uslu da memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi: "Her zaman merkeze gidemiyoruz. Ücretsiz olması büyük kolaylık. Kesimi de bakımı da çok güzel. Hepimiz memnunuz. Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum".

Mobil Kuaför Aracı uygulaması, kırsal mahallelerde kişisel bakım erişimini kolaylaştırarak hem zaman tasarrufu sağlıyor hem de ekonomik yükü azaltıyor. Hizmetin düzenli uğradığı bölgelerdeki talep ve memnuniyet, projenin sürdürülebilirliğine işaret ediyor.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KIRSAL MAHALLELERDE BERBER VE KUAFÖR HİZMETİ BULUNMAYAN...

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KIRSAL MAHALLELERDE BERBER VE KUAFÖR HİZMETİ BULUNMAYAN VATANDAŞLARA YÖNELİK HAYATA GEÇİRİLEN 'MOBİL KUAFÖR ARACI', BUGÜNE KADAR 30 BİN 711 KİŞİYE ÜCRETSİZ HİZMET VERDİ.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KIRSAL MAHALLELERDE BERBER VE KUAFÖR HİZMETİ BULUNMAYAN...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.