Mersin Büyükşehir Belediyesi YKS sabahında öğrenci ve velilere destek verdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, YKS sabahında 9 ilçede 14 sınav noktasında öğrenci ve velilere su dağıtarak sınav heyecanına destek oldu.

Yayın Tarihi: 20.06.2026 12:05
Güncelleme Tarihi: 20.06.2026 12:09

Mersin Büyükşehir Belediyesi YKS sabahında öğrenci ve velilere destek verdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi YKS sabahında öğrenci ve velilere destek verdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sabahında öğrencileri ve ailelerini yalnız bırakmadı. Kent genelinde 9 ilçede 14 farklı sınav noktasında görev alan ekipler, öğrenci ve velilere su ikramında bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.

"Öğrenci dostu Mersin" anlayışıyla eğitim çalışmalarını sürdüren Büyükşehir, sınav günü de destek faaliyetlerini devam ettirdi. Mezitli ilçesindeki İçel Anadolu Lisesi önünde hazır bulunan ekipler, sınava giren öğrenciler ile okul önünde bekleyen velilere su dağıttı.

Eğitim ve psikolojik destek

Ezgi Akkuş, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde matematik öğretmeni olarak görev yapıyor. Akkuş, "Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin heyecanlarını paylaşmak için sınav noktalarındayız. Kurs merkezlerimizde YKS öğrencilerimiz bir yıl boyunca eğitim gördü. Bu süreçte onlara akademik ve psikolojik destek sağladık. Düzenlediğimiz sosyal etkinliklerle de motivasyonlarına katkı sunmaya çalıştık" dedi.

Akkuş, sınav gününde de öğrencilerin yanında olduklarını vurgulayarak, "9 farklı ilçede 14 farklı noktada su dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Sınava giren tüm öğrencilerimizin hedefledikleri başarıları elde etmelerini diliyoruz" diye konuştu.

Velilerden teşekkür

Sınav sabahında Büyükşehir ekiplerinin okul önünde bulunmasından memnuniyet duyan veli Hüsniye Özçelik, daha önce oğlunun Büyükşehir kurs merkezlerinden yararlandığını söyledi. Özçelik, "Büyükşehir Belediyesini burada görünce çok mutlu oldum. Oğlum kurs merkezinden faydalanmıştı ve makine mühendisi oldu. Sınava giren tüm öğrencilere başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) SABAHINDA ÖĞRENCİLERİ VE...

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) SABAHINDA ÖĞRENCİLERİ VE AİLELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI. KENT GENELİNDE 9 İLÇEDE 14 FARKLI SINAV NOKTASINDA GÖREV ALAN EKİPLER, ÖĞRENCİ VE VELİLERE SU İKRAMINDA BULUNARAK SINAV HEYECANINA ORTAK OLDU.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) SABAHINDA ÖĞRENCİLERİ VE...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.