Kolay Mercimek Köftesi Yapımı
Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 baş kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 demet taze soğan
- 2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz)
- 3 su bardağı su (gerekirse yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)
- Yeteri kadar tuz
- Kimyon
- Pul biber
- Karabiber
Yapılışı
- Mercimek köftesi için öncelikle mercimekleri yıkayın ve bir tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı su ekleyin ve mercimekler yumuşayana kadar haşlayın.
- Mercimekler suyunu çektikten sonra, üzerine bulguru ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp yarım saat dinlendirin.
- Başka bir tavada soğanı küçük küçük doğrayın ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra salçayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alın.
- Dinlenen mercimek ve bulgur karışımına, kavrulmuş salçalı soğanı ilave edin ve ılık olana kadar yoğurun.
- Köfte harcına tuz ve baharatları ekleyin ve tekrar yoğurun.
- En son olarak maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyın ve köfte harcına katın. Malzemeler iyice karışana kadar yoğurun.
- Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle şekil verin. Marul veya roka yapraklarının üzerine dizin.