Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,24 0,06%
EURO
35,15 0,23%
ALTIN
2.503,82 0,63%

Mercedes-Benz, aracın otonom olduğunu belirtmek için turkuaz dış ışıklarını piyasaya çıkardı!

Mercedes-Benz, ABD'de otonom sürüş sistemini belirtmek üzere araçların dışında turkuaz renkli ışıkların kullanılmasına izin veren ilk otomobil üreticisi oldu.

Yayın Tarihi: 20.12.2023 15:00
Güncelleme Tarihi: 20.12.2023 15:00

Mercedes-Benz, aracın otonom olduğunu belirtmek için turkuaz dış ışıklarını piyasaya çıkardı!

Otonom sürüş sistemine sahip araçların sayısı her geçen gün artarken, bu araçların klasik sürüş sistemine sahip araçlardan ayırt edilmesini sağlayacak ilk adım Mercedes-Benz’den geldi. Mercedes-Benz, otomobilin otonom olduğunu göstermek için turkuaz dış ışıklarını piyasaya çıkardı.

Kaliforniya'da, izin Mercedes-Benz'in iki yıl boyunca test araçlarında turkuaz ışıkları denemesine izin verecek. Nevada'da ise otomobil üreticisi bu özelliği 2026 yılı üretim araçlarına eklemeye başlayabilecek.

Drive Pilot devreye girdiğinde turkuaz ışıklar yanacak. Mercedes-Benz Drive Pilot, 40 MPH veya daha düşük hızlarda belirli otoyollardaki yoğun trafik gibi yalnızca sınırlı durumlarda ve belirli (coğrafi çitle çevrili) alanlarda kullanılabilen bir Seviye 3 gelişmiş sürüş destek sistemi (ADAS) olarak bilinen bir sistem.

otopilot

2024 YILINDA SATIŞA ÇIKACAK

Drive Pilot, ayrıca gündüz ve açık havalarda kullanımla sınırlıdır ve inşaat bölgelerinde kullanılmayacak. Ayrıca, sürücünün uykuya dalmasına veya sürücü koltuğunu terk etmesine izin verilmeyecek.

Seviye 3’te, sürücünün ellerini direksiyondan, ayaklarını pedallardan çekmesine ve dikkatini yoldan başka yöne çevirmesine izin verilecek. Diğer sürüş sistemlerinin çoğu, ellerinizi direksiyonda tutmanızı ve dikkatinizi vermenizi gerektirir. Drive Pilot devredeyken, kullanıcılar internette gezinmekte veya aracın merkezi ekranında video izlemekte özgür olacak.

Mercedes-Benz, Drive Pilot donanımlı EQS Sedan ve S-Serisi modellerinin 2024 yılının başlarında Kaliforniya ve Nevada'daki katılımcı bayiler aracılığıyla satışa sunulacağını açıkladı.