Memleket sevdası devam ediyor: çermikli iş insanından cami inşaatına 100 bin lira destek

Almanya'da yaşayan Halit Demiroğlu, 2023 depreminde yıkılan Petekkaya Mahalle Camii'nin yeniden inşasına 100 bin lira bağışlayarak destek verdi.

Yayın Tarihi: 28.09.2026 09:03
Güncelleme Tarihi: 28.09.2026 09:03

Memleket sevdası devam ediyor: çermikli iş insanından cami inşaatına 100 bin lira destek

Memleketine destek için bağış yaptı

Almanya'da yaşayan Diyarbakır Çermikli iş insanı Halit Demiroğlu, memleketinde yapımı süren camii inşaatına 100 bin lira bağışladı. Demiroğlu, Frankfurt'ta faaliyet gösteren Avrupa Demokratlar Birliği Hessen Teşkilat Başkanı olarak, sosyal ve kültürel projelere katkıyı sürdüreceğini belirtti.

2023 Maraş merkezli depremde hasar gören Petekkaya Mahalle Cami yıkılmış; yerine yeni camii inşaatına başlanmıştı. Yaklaşık 6 aydır süren çalışmalarda kaba inşaat tamamlanırken, iç ve dış düzenlemeler ile eksik işler hayırseverlerin katkılarıyla tamamlanmaya çalışılıyor.

inşaatın güncel durumu:

Alt yapı ve kaba inşaatın bitirilmesiyle birlikte caminin kalan işleri için kaynak ihtiyacı devam ediyor. Yerel yönetim ve proje gönüllüleri, bağışların doğru hedeflere ulaşmasını sağlamak için çalışma yürütüyor.

toplumsal dayanışma ve küçük destekler:

Öte yandan Almanya'da yaşayan bir başka hemşeri, Muzaffer Ünsal, Almanya'daki hemşerilerinin topladığı 1.680 Euro tutarındaki katkıyı cami imam hatibi Kahraman Ceylan'a teslim etti. Bu tür küçük bağışlar, projelerin tamamlanmasında önemli rol oynuyor ve yerel bağış kampanyalarını güçlendiriyor.

Yetkililer ve hayırseverler, projenin sürdürülebilirliği için ilçe sakinlerini ve diaspora topluluklarını daha fazla katılıma davet ediyor.

ALMANYA'DA YAŞAYAN DİYARBAKIR ÇERMİKLİ İŞADAMI HALİT DEMİROĞLU, MEMLEKETİNDE YAPILAN CAMİİ...

ALMANYA'DA YAŞAYAN DİYARBAKIR ÇERMİKLİ İŞADAMI HALİT DEMİROĞLU, MEMLEKETİNDE YAPILAN CAMİİ İNŞAATINA 100 BİN LİRA BAĞIŞTA BULUNDU.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.