Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, İBB'yi Ziyaret Etti
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediyesini (İBB) ziyaret etti. İnce, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk ve terör soruşturması kapsamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından bugün Saraçhane'deki İBB binasına geldi.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan İnce, İmamoğlu'na destek amacıyla geldiğini belirterek, "Bugün bu ülkede yaşayan herkes, yargının yanlış kararları sonucu ve üniversite yönetimine baskıların sonucu malımızın, mülkümüzün yüzde 10'unu bir günde kaybettik. Hepimiz fakirleştik. AK Parti'li kardeşlerimin de bunu bilmesini isterim. Onlar da fakirleşti." dedi.
Türkiye'nin bir karanlığa ve bilinmeze doğru sürüklendiğini savunan İnce, sivil toplum kuruluşlarıyla, sendikalarla, siyasi partilerle ve tüm muhalif güçlerle bu duruma direnmeleri gerektiğini dile getirdi.
CHP'nin Dayanışma Mesajı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ziyaretin ardından İnce'yi İBB binasından uğurladı. Özel, bu sırada kendisine yöneltilen "İnce'nin partiye katılması gündemde mi?" sorusunu, "Bugün dayanışma için buradaydı. Bunları Ankara'da konuşuruz." şeklinde cevapladı.
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, partilileri ve vatandaşları, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bu akşam saat 20.30'da Saraçhane'de yapacağı konuşmaya davet etti. Günaydın, "Vatan Emniyet süreci, Çağlayan Adliyesi'ne evrilirse burayı da her türlü gücümüzle tutmaya devam edeceğiz. Biz hukuktan yanayız. Biz adaletten yanayız." ifadelerini kullandı.
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İBB'ye yönelik yolsuzluk ve terör soruşturması kapsamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından bugün Saraçhane'deki İBB binasını ziyaret ederek basın mensuplarına açıklama yaptı.