etkinlik açılışı ve program:
Sultanbeyli’nde Anadolu’nun kültürel zenginliklerini bir araya getiren 3. Memleket Günleri, Orhan Hakalmaz konseriyle başladı. Etkinlik 30 Ekim - 15 Kasım tarihleri arasında Sultanbeyli Meydan Parkta sürüyor ve toplam 15 gün devam edecek.
Açılış programına ev sahipliği yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş’ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Yahya Çelik ve Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin de hazır bulundu. Başkan Tombaş, bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini, geçen yıl yüz binlerce vatandaşı ağırladıklarını ve Sultanbeyli’nin Türkiye’nin bir özeti, bir mozaiği olduğunu vurguladı.
stantlar, lezzetler ve kültürel zenginlikler:
Etkinlik alanında Türkiye’nin farklı illerine ait derneklerin kurduğu stantlarda yöresel ürünler, geleneksel lezzetler ve kültürel değerler tanıtılıyor. Organizasyonda kapalı bölümler ve yiyecek alanları bulunuyor; İstanbul’un farklı ilçelerinden de yoğun ilgi gözlemleniyor. Başkan Tombaş, ilçede 81 ilden vatandaşın saygı, sevgi ve hoşgörü içinde yaşadığını belirterek Doğulu, Batılı, Karadenizli ve İç Anadolulu ile birlikte "Kürt, Laz, Çerkes, Arap, Gürcü, Türk ve Türkmen" toplulukların etkinlikte yer aldığını hatırlattı.
katılımcıların izlenimleri:
Etkinliği izlemeye gelenlerden olumlu geri dönüşler geldi. Ziyaretçilerden Zengin, organizasyondan memnun olduğunu belirterek "Belediye başkanımıza çok teşekkür ederim. Çok kalabalık, çok güzel" dedi. Bingöl standından katılan Hasan Koç, dostları ve komşularıyla bir arada olmaktan memnun olduklarını, ceviz ve pestil gibi yöresel ürünleri tanıttıklarını söyledi ve "Yarın saat 13.00’te bütün hemşehrilerimizi bekliyorum" çağrısında bulundu.
Memleket Günleri’nde hemşehrileriyle buluşmanın mutluluğunu yaşayan Muhammed Koç, pestil ve ceviz ikram ettiklerini aktarırken etkinliğin coşkulu geçtiğini vurguladı. Her yıl programa katıldığını söyleyen Haydar Subaşı ise, "Belediye başkanımız bu etkinlikleri her sene yapıyor. Biz de geliyoruz. Memleket Günleri’nin hemen hemen hepsinde bulunuyoruz. Allah razı olsun, Memleket Günleri’ni bize yaptığı için" ifadelerini kullandı.
Organizatörler ve dernek temsilcileri, 15 günlük sürede farklı illerin kültürlerinin, geleneklerinin ve göreneklerinin yaşatılmaya devam edeceğini, etkinliğin yalnızca Sultanbeyli’den değil İstanbul geneli için de bir buluşma noktası olduğunu belirtti. Başkan Tombaş, katkı sunan dernek başkanlarına, basın mensuplarına ve katılımcılara teşekkür etti ve bu yıl da yüz binlerce ziyaretçi beklediklerini söyledi.
SULTANBEYLİ’NDE ANADOLU’NUN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİNİ BİR ARAYA GETİREN 3’ÜNCÜ MEMLEKET GÜNLERİ BAŞLADI.